Haberler

DSÖ, varyantları karşılaştırdı! Ülkemizde yüzde 90'ı geçen Delta ile ilgili korkutan sözler

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü, tüm dünyayı derinden etkileyen Delta varyantı ile son dönemde sıklıkla gündeme gelen Mu varyantını karşılaştırdı. Türkiye'nin yüzde 90'ından fazlasında görülen Delta'nın, ülkemizde birkaç kişide görülen Mu varyantına göre daha baskın ve yayılmaya müsait olduğu ortaya çıktı.

Son dönemde Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede tespit edilen ve Dünya Sağlık Örgütü'nün de yakından izlediğini duyurduğu Mu ve Delta varyantlarıyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

DELTA ÇOK DAHA BULAŞICI

Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey isimlerinden Dr. Maria Van Kerkhove, Delta varyantının Mu varyantından çok daha bulaşıcı olduğunu söyledi. Kerkhove, "Hem Delta hem de Mu varyantlarının görüldüğü ülkelerde Delta varyantı çok daha baskın halde. Kolombiya'da Mu varyantı ön planda fakat her iki varyantın da bulunduğu ülkelerde Delta varyantı Mu varyantını geri planda bırakıyor" dedi.

"DELTA EN ÇOK YAYILAN VARYANT HALİNDE"

Van Kerkhove, "Şu an Mu varyantı 50 ülkede tespit edildi ve Güney Amerika'daki vakaların da yaklaşık yüzde 30'una denk geliyor. Şu an Delta varyantı en çok yayılan varyant halinde. 185'ten fazla ülkede görüldü. Delta varyantı daha fit. Çok daha fazla bulaşıyor ve diğer virüslerin yerini alıyor" dedi.

"DELTA ÜLKEMİZDE YÜZDE 90'I GEÇTİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz haftalarda varyantlara ilişkin şunları söylemişti: "Şu an delta varyantı Türkiye'de yüzde 90'ı geçti. Delta Plus da giderek artıyor. Şu an yüksek oranda değil ama hızlı şekilde artıyor. Bu, varyant değişikliğinin toplumdaki bulaşıcılığın daha yoğunlaştığı anlamına geliyor. Daha önce 1,5 metre ile sağlanan koruma, şimdi ancak 2 metre ile korunabilir durumda. Salgını gündemimizden çıkarmalıyız ama tedbirlere uymalıyız. Tedbirlerle birlikte hayata devam etmeliyiz."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Delta Varyantı Mu varyantı Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (5)

Orhan Aytekin:

Lütfen insanımıza korku aşılamayı bırakın artık. Yaşlılar evlere kapandı. O insanların hareket etmesi lazım. Her gün korku pompalamayın...

46
9
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

DSÖ pandemi döneminde yaptığı açıklamalara hangi ülkede ne işe yaradı ? bilen var mı?

25
3
yanıtYanıtla
Alo Usta Sakarya:

Hergun aynı korku. Olmayan hastalıkla tum insanlığı kontrol ettiniz yonlendirdiniz. Dsö. Elindeki verileri açıklaması gerekiyor. 3 doz ası olan ingilterede olmayan covid in onunegecemiyorlar

17
7
yanıtYanıtla
`Sentinus?? :

Salak örgüt

14
6
yanıtYanıtla
İlyas Bedan:

Hergun buna benzer haber dosyalarını editörlerin masalarına kim koyuyor? Yada buna benzer haber takvimini kim oluşturuyor?

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title