Haberler

Dsi: "Ünye-Cevizdere Köprüsü'ne 215 Yıllık Debi Vurdu"

Ordu’nun 8-9-10 Ağustos 2018 tarihlerinde Ünye, Fatsa, Perşembe ve Çaybaşı ilçelerinde şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su taşkınlarının tespitlerinden ilginç sonuçlar çıktı.

Ordu'nun 8-9-10 Ağustos 2018 tarihlerinde Ünye, Fatsa, Perşembe ve Çaybaşı ilçelerinde şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su taşkınlarının tespitlerinden ilginç sonuçlar çıktı. Tespitlere göre, yazılı ve görsel basında sık sık gündeme getirilen Ünye Cevizdere Köprüsü'nün saniyede 763 metreküp su debisi ile karşılaştığı, bunun da 215 yıllık yağış frekansına eşdeğer olduğu ortaya çıktı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tespitlere göre, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan ve sel afetinde yıkılan Ünye Cevizdere Köprüsü'nün Ordu'nun 215 yıllık frekans debisine eşit miktarda bir taşkın debisi ile karşılaştığı belirlendi. Etkili olan yağış sonrası meydana gelen taşkının manning formülüyle yapılan hesaplamalarda saniyede 763,32 metreküp taşkın debisi miktarına ulaştığı tespit edildi. Bu durumun 215 yıllık frekans debisine karşılık geldiği tespit edildi. Aynı ırmak üzerinde mahallelere ulaşımı sağlayan 3 köprünün daha yıkıldığı vurgulandı.

Yine aynı yağışlarda zarar gören Ünye-Tabakhane Deresi'ndeki taşkınla gelen rüsubat ile deltasında yer alan taş ocağı atıklarının dere yatağına akarak sürüklenmesi sonucu tamamen dolan Selviler Deresi'nde temizleme çalışmaları sürüyor. Yamaç sularının ve organize sanayi çevresindeki kuru derelerin taşmasıyla su altında kalan Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ile Karadeniz'e dökülen diğer ırmak ve derelerin temizlenmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title