Haberler

DSİ Tokat'ta 17 yılda 6 baraj inşa etti

Güncelleme:

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Tokat'ta son 17 yılda 6 içme suyu barajı inşa edildiği bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Tokat'ta son 17 yılda 6 içme suyu barajı inşa edildiği bildirildi.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, suyun olmazsa olmaz temel ihtiyaç olduğu belirtildi.

Tokat'ta, son 17 yılda 6 barajın inşa edilerek hizmete açıldığı vurgulanan açıklamada,"Son 17 yılda tamamlanan 7 adet sulama tesisi ile toplam 91 bin 550 dekar zirai arazinin sulanması sağlandı. Böylece çiftçilerimize yıllık 65 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 3 adet sulama tesisimizin inşaatına 2020 yılında devam edeceğiz. Ayrıca Tokat'ın bereketli topraklarına 33 adet daha sulama tesisi yapmayı planlıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kentte Alpu Barajı, Çekerek Barajı, Güzelce Barajı, Çamiçi Barajı, Güncalı Barajı, Kızık Barajı ve Niksar Serenli Göleti'nin yapıldığı ayrıca Turhal Barajı, Niksar Gökçeli Barajı, Niksar Sorhun Barajı ve Artova-Yağcımusa Göletinin ise inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

DSİ tarafından yapılan isale hatları, arıtma tesisleri gibi tüm içme suyu faaliyetleriyle hedeflerin büyük oranda gerçekleştiğinden dolayı mutlu olunduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gayemiz, içme suyu gitmeyen tek bir yerleşim yerinin kalmamasını ve tüm halkımızın insan sağlığına uygun, güvenilir su içmesini sağlamaktır. Bu kapsamda Tokat'ta 2020 yılı sonuna kadar 5 adet içme suyu tesisi tamamlanacak olup toplamda 323 bin 105 kişi için yılda 32 milyon 78 metreküp içme suyu temin edilecektir. Tokat için taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda son 17 yılda 158 adet dere ıslah tesisi yaparak Tokat şehir merkezi ve 161 meskun mahal, 5 bin 930 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Ayrıca 7 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam etmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Su İşleri Niksar Tokat Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title