Haberler

DSİ'den Su Taşkınlarıyla Mücadele Çalışması

Van'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından kurulan "taşkın koruma tesisleri" ile il ve ilçelerde su taşkınlarının önüne geçiliyor.

Van'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından kurulan "taşkın koruma tesisleri" ile il ve ilçelerde su taşkınlarının önüne geçiliyor.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerde estetik, emniyet ve ekonomiyi ön plana çıkaracak dere ıslah çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Belediyelerle ortak yürütülen çalışmalarla da mesire alanları oluşturduklarını anlatan DSİ Genel Müdürü Acu, 2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 85 taşkın koruma tesisi ile 83 mahalle ve 11 bin dekar zirai arazinin taşkın riskini azalttıklarını aktardı.

24 adet taşkın koruma tesisinde çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Acu, şunları kaydetti:

"İpekyolu ilçesindeki Memedik Deresi'nde ıslah çalışmaları devam ediyor. Çalışmanın tamamlanması ile 2 bin 700 dekar tarım alanın taşkın ve sel sularından korunması sağlanacaktır. Çalışma kapsamında dere yatağında 275 bin metrekare temizlik kazısı ve sedde tanzimi, 104 bin 320 metrekare taş tahkimatı yapılmasını hedefliyoruz. Çalışmaların yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title