Haberler

DSİ'den Modern Sulama Projeleri

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Adana'da inşa edilen İmamoğlu Sulaması 2. kısım inşaatının tamamlanmasıyla bölgedeki 9 köyün 176 bin 390 dekar tarım arazisinin su ihtiyacının karşılanacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Adana'da inşa edilen İmamoğlu Sulaması 2. kısım inşaatının tamamlanmasıyla bölgedeki 9 köyün 176 bin 390 dekar tarım arazisinin su ihtiyacının karşılanacağı bildirildi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'da İmamoğlu Sulaması 2. kısım inşaatında çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

DSİ'nin Adana'ya yaptığı yatırımlarla kentin verimli topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini ifade eden Aydın, büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme, kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği Göl-Su Projesi'nden kentin de nasibini aldığını aktardı.

Aydın, İmamoğlu Sulaması 2. kısım inşaatında çalışmaların tamamlanmasıyla bölgedeki 9 köye ait 176 bin 390 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Çalışmalar kapsamında ayrıca toplulaştırmanın yüzde 40'ının tamamlandığını aktaran Aydın, inşaat tamamlandığında yıllık 132 milyon lira zirai gelir artışı hedeflendiğini kaydetti.

Aydın, DSİ'nin yaptığı yatırımlarla doğrudan insana hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğuna işarete ederek, şunları ifade etti:

"DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor."

Kaynak: AA / Güncel

İmamoğlu Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title