Haberler

DSİ'den Irak ve Suriye Heyetine Eğitim

Çevre ve Orman Bakanlığı, Irak ile Suriye Su İşleri Bakanlığı'nın Ortak Kararı Uyarınca, İlki Türkiye'de Olmak Üzere Eğitim ve Teknik Gezi Programı Düzenlendi.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Irak ile Suriye Su İşleri Bakanlığı'nın ortak kararı uyarınca, ilki Türkiye'de olmak üzere eğitim ve teknik gezi programı düzenlendi.

20-27 Nisan tarihleri arasında ülkelerinde yönetici ve proje müdürü görevi yürüten, Irak Hükümeti’nin görevlendirdiği 18 mühendis ve iki diplomat ile Suriye Hükümeti tarafından görevlendirilen 16 mühendis, DSİ Genel Müdürlüğü'nün misafiri olarak eğitim kursu için Şanlıurfa'ya geldiler. Şanlıurfa DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitim programı, DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü tarafından organize edildi. Eğitim programı kapsamında, DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu tarafından "Bölge Müdürlüğü ve Eğitim Programı" hakkında brifing verildi. Eğitim programı kapsamında, DSİ Genel Müdürlüğü Etüt Plan Daire Başkanlığı’ndan gelen Daire Başkan Yardımcısı Salim Fakıoğlu, Şube Müdürü Ramazan Yücel, Şube Müdürü Hikmet Akaya, Mühendis Özlem Yıldız, firma yetkilileri Yılmaz Karataban ve Sermet Adıgüzel "Türkiye'deki Planlama Çalışmaları ve Etüt Faaliyetleri" konusunda sunum yapıtlılar.

Eğitim süresi esnasında, gövde hacmi bakımından bölgedeki dünyanın 6. büyük Barajı olan Atatürk Barajı'nda teknik gezi yapıldı. Ayrıca, Türkiye'nin en modern sulama projesi olan, Yaylak Ovası Sulamaları Projesi’nde de teknik inceleme yapıldı. Eğitimin son gününde ise, Şanlıurfa Tünelleri, Sulama Kanalları ve Ovadaki Sulama Şebekesi’ne teknik gezi düzenlendi. Eğitim programı haftası boyunca, Şanlıurfa'nın tarihi ve kutsal alanları ile ilgili yerleri gezen heyete, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından katılım belgesi verileceği belirtildi.

(FÖ-TB) 25.04.2008 17:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title