Haberler

DSİ'den Erzurum'a Bir Yılda 32 Tesis

Erzurum'da geçen yıl, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce bir baraj, 3 sulama tesisi ile 28 "taşkın koruma"dan oluşan 32 adet tesisin hizmete açıldığı bildirildi.

Erzurum'da geçen yıl, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce bir baraj, 3 sulama tesisi ile 28 "taşkın koruma"dan oluşan 32 adet tesisin hizmete açıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden bakanlığın Erzurum'da özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürdüğü kaydedildi.

Bakanlığın, şehirlere içme suyu temin ettiği, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturduğu ve insan ile toprağı taşkın zararlarından koruduğu belirtilen açıklamada, bakanlığın Erzurum'a yeni tesisler kazandırmaya devam ettiğini aktarıldı.

Açıklamada, bakanlığa bağlı DSİ Genel Müdürlüğünün kentte geçen yıl yaptığı yatırımlara işaret edilerek, "DSİ Genel Müdürlüğünce geliştirilen projelerin uygulandığı Erzurum'da, 2017'de 32 tesis hizmete açıldı. Erzurum'da, geçen yıl 1 baraj, 3 sulama tesisi ile 28 taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu tesisler için 43 milyon lira harcama yaptı." bilgisi paylaşıldı.

Bakanlığın, tamamlanan baraj ve sulama tesisleriyle 5 bin 370 dekar zirai araziyi suya kavuşturduğu anlatılan açıklamada, bakanlığın bu tesislerle ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 3,5 milyon lira katkı sağlamayı hedeflediği bildirildi.

Açıklamada, kentte inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Erzurum, Uzundere ve İspir ilçeleri, Sakalıkesik Ovası Gez Tahliye Kanalı İkmali, Pasinler Otlukkapı, Altınbaşak Köyleri Kurdi Çayı İkmali ile 25 mahalle ve 123 bin 610 dekar zirai arazide taşkın zararlarının önüne geçileceği kaydedildi.

Görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Erzurum'da büyük yatırımlara imza attıklarını bildirerek, "Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Eroğlu, Erzurum'daki yatırımlara da değinerek, "Erzurum'da sadece geçtiğimiz yıl 32 tesisi hizmete açtık. Ayrıca birçok tesisin de temellerini attık ve halihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title