Haberler

DSİ 19. Bölge Müdürlüğünde Sulama Toplantısı

DSİ 19

DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'nde tarım arazilerinin sulanması konusunda toplantı düzenlendi.

DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, DSİ 19. Bölge Müdürlüğü tarafından Sivas'ta tarım arazilerinin sulanması konusunda karşılaşılan problemlerin tespiti ve çözüm önerileri üretilmesi amacıyla 'Sulanmayan alanların sulanmama sebepleri ve çözüm önerileri konulu' toplantı düzenlendi.

Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya DSİ 19. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, Sivas Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sivas Temsilcisi Ömür Kurtulgan, belde belediye başkanları, tarım il müdürlüğü temsilcileri, sulama birlikleri başkanları ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DSİ 19. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, Sivas'ta yapılan sulu tarımı anlatarak sulanan ve sulanabilir tarım arazilerinin miktarlarını açıklandığını kaydetti. Sivas'ta sulanan tarım arazilerin oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyleyen Diniz, bu oranın artırılması için neler yapılması gerektiğini anlattı.

DSİ'nin yapmış olduğu tesislerin özellikleri ve kapasiteleri hakkında bilgiler veren Diniz, çiftçilerin bu tesislerden mümkün olduğu kadar faydalanmaları gerektiğini söyledi. Tarım arazilerinde sulu tarıma geçilmesinin avantajlarından bahseden Diniz, sulanmama sebepleri ve bununla ilgili alınması gereken önlemleri anlattı.

Sulama konusunda yaşanan problemlerin dile getirildiği toplantıda, sulu tarım yaparken çiftçinin karşılaştığı sorunlar, sulama sistemlerinde yaşanan sıkıntılar ve Sivas'taki sulanan tarım arazilerinin oranının Türkiye ortalamasının altında bulunmasının sebepleri tartışıldı.

Bu problemleri çözmek için nelerin yapılması gerektiğinin de konuşulduğu toplantıda, resmi kurumların, sivil toplum kurumlarının, sulama birliklerinin ve çiftçilerin beraber çalışması gerektiği vurgulandı.

(DOĞ-İRE) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title