Haberler

    DS Automobiles'den Formula E için yeni nesil yarış otomobili

    Güncelleme:

    Formula E için ürettiği ilk iki nesil yarış otomobiliyle yıldızı parlayan DS Automobiles, yeni bir yarış otomobili geliştireceğini duyurdu.

    Formula E için ürettiği ilk iki nesil yarış otomobiliyle yıldızı parlayan DS Automobiles, yeni bir yarış otomobili geliştireceğini duyurdu.

    DS Automobiles, Jean-Éric Vergne, António Félix da Costa ve DS TECHEETAH takımı sayesinde, geçtiğimiz iki sezondaki Pilot ve Takım kategorilerinde tüm birincilikleri göğüsleyerek "Gen2¨nin lansmanından bu yana rekor sayıda yarış ve pole pozisyonu kazandı. Marka, E-Prix şampiyonası başladığından bu yana her sezonda en az bir yarış kazanan tek otomobil üreticisi olma ünvanına sahip.

    Lansmanı 2022/2023 sezonunda yapılacak üçüncü nesil yarış otomobili Gen3 ise bir önceki modele göre daha hafif bir tasarıma sahip olacak. Ayrıca, gücü sıralama turunda 350 kW'a ve yarışlarda 300 kW'a kadar yüzde 40 oranında artıracak önemli geliştirmeler sayesinde otomobil çok daha güçlü hale gelecek. Gen2'de 250 kW'a kadar ulaşabilen fren enerjisi geri kazanım sistemi, yeni nesilde her iki aksta yapılacak değişikliklerin ardından maksimum 600 kW'a kadar yükselecek. Benimsediği felsefe sayesinde Formula E, her üreticinin kendi güç ünitesini ve ilgili yazılımları bizzat geliştirmesine olanak sağlıyor.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DS Performance Birimi Direktörü Xavier Mestelan Pinon şunları söyledi; "DS Automobiles çatısı altında, Formula E'deki geliştirmeler ve elektrifikasyon arasında çok güçlü bir bağ bulunuyor. Formula E'de yarışacak birinci nesil otomobilimizi geliştirirken büyük bir deneyim kazandık. Gen2 modeli lansmanından bu yana tüm unvanları alarak yolun sonunda başarıya ulaştık. Tasarlamakta olduğumuz yeni model sayesinde ise Formula E, performans açısından basamak atlayacak ve süper hızlı yeniden şarj gibi teknolojilere tanık olacak."

    DS Automobiles CEO'su Béatrice Foucher ise; "Elektrifikasyon DS Automobiles'in küresel stratejisinin tam merkezinde yer alıyor. Formula E şampiyonasına katılan ilk premium otomobil üreticisiyiz. Markamız, hem geliştirme hem de marka bilinirliği açısından DS Performance'ın çalışmalarından ve başarılarından çok faydalandı. Farklı enerji kaynakları ile çalışan otomobiller üreten DS Automobiles günümüzde Avrupa'daki en düşük emisyon ortalamasını sunabiliyorsa bunda Formula E'de edindiği uzmanlığın payı çok büyük. Yarışlara katılma taahhüdümüzü 2026'ya kadar uzatmak da yeni fırsatlara kapı aralayarak projelerimizi geliştirmeye devam etmemize yardımcı olacak!" dedi.

    Formula E CEO'su Jamie Reigle ise DS Automobiles'in kararıyla ilgili şu yorumda bulundu; "Henüz takımlar yarış otomobillerinin güç aktarma organlarını geliştirmeye yeni başlamışken Formula E turnuvasına katılan ilk üreticilerden biri olan DS Automobiles'in o günden bu yana lansmanını yaptığı geniş çaplı elektrikli otomobil ürün gamını görmek oldukça ilham verici. Formula E'de arka arkaya iki kez şampiyon olan bir takımın, 9. sezonun pistinde de yerini garantilemesine çok memnunum. Bu başarılar, Formula E'nin yeni teknolojilerin gücünü ispatlama alanı ve dünyanın lider otomobil üreticilerine yönelik bir pazarlama platformu olma iddiasını da pekiştiriyor. ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nda DS Automobiles ile birlikte yeni rekorlar kırmayı dört gözle bekliyoruz."

    DS Automobiles ve ortağı TECHEETAH ekibinin, Formula E'nin Suudi Arabistan'ın Diriyah şehrinde 26-27 Şubat'ta düzenlenecek 7. sezonunun ilk etabına hazırlandığını da hatırlatalım. Sezon, Formula E'nin tarihinde ilk defa gece yarışlarına da ev sahipliği yapacak. DS E-TENSE FE20'lerin direksiyonuna tahtından indirilemeyen şampiyon António Félix da Costa ile Formula E'deki çifte şampiyon unvanını elinde bulunduran tek pilot olan Jean-Éric Vergne oturacak.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Formula 1 Pilot Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
    500

    Yorumlar (1)

    Ayseren:

    Annem ve babam işe gidiyo ve ben uzaktan egittime giremiyorum o yüzden tablet ustiyorum

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title