Haberler

Drogba'ya 'Dolandırıcılık' Suçlaması

Güncelleme:

Didier Drogba'nın kurucusu olduğu 'Didier Drogba Foundation' isimli yardım kuruluşu için toplanan paraların önemli bir bölümünün lüks partilere harcandığı ortaya çıktı.

Oynadığı futbolla Galatasaray taraftarının gönlünde taht kuran dünyaca ünlü futbol ikonu Didier Drogba'nın kurucusu olduğu 'Didier Drogba Foundation' isimli yardım kuruluşu, İngiltere'de mali inceleme geçirdi. Afrika'daki çocuklara yardım etmek için toplanan paraların önemli bir bölümünün lüks partilere harcandığı iddia edildi.

2,5 MİLYON DOLAR BAĞIŞ TOPLANDI

İngiltere Prensi Andrew'in büyük kızı Prenses Beatrice Mountbatten-Windsor, şarkıcı Bono, eski futbolcular Pele ve David Beckham, halen futbol oynayan Franck Lampard ve John Terry, tenisçi Roger Federer gibi çok sayıda ünlü isim tarafından desteklenen yardım kuruluşu, bugüne kadar 2.5 milyon dolar bağış topladı. Ancak bu miktarın, İngiltere'de toplanan sadece 20 bin dolarının Afrika'da yardım için kullanılabildiği ortaya çıktı.

SADECE 1 KLİNİK İNŞA EDİLDİ

Afrika'da bir hastane ve 5 klinik inşa edilmesiyle çocukların eğitim şartlarının iyileştirilmesini amaçlayan projede, sadece bir klinik inşa edilebildi. Drogba'nın da memleketi olan Fildişi Sahilleri'nde inşası tamamlanan bu kliniğin ise, sağlık ekipmanları henüz temin edilemediği için kullanılamadığı belirtildi.

PARALAR LÜKS PARTİLER İÇİN HARCANMIŞ

Buna karşılık 620 bin dolarlık bir miktar, pop yıldızlarının da sahne aldığı yardım kuruluşunun lüks partilerini düzenlemek için harcandı. Drogba'nın efsaneleştiği futbol kulübü Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovic'in de yardım kuruluşuna oldukça yüklü miktarda bağış yaptığı biliniyor. Fildişi Sahilli futbolcu daha önce, Pepsi, Nike ve Samsung gibi dünyaca ünlü firmaların sponsorluklarından gelen paranın yardım kuruluşu için kullanılacağını açıklamıştı. Ancak bu paraların tam olarak nerede kullanıldığı merak konusu olmuştu. Yardım kuruluşunun İngiltere'deki hesaplarında görünmeyen sponsorluklardan gelen paraların, yardım kuruluşunun Fildişi Sahilleri'ndeki banka hesabına aktarıldığı belirtildi.

KAYNAK: ntv.com.tr

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Afrika Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

Türk Oğlu:

Afrikaya yardım diye yıllarca milyon dolarlar toplandı. 1 tane bile adam gibi hastane, fabrika, baraj, iş olanakları vs yapılmadı. Batı dünyası güzel konuşur ama iş yapmaz. Doğu dünyası konuşmaz, iş de yapmaz. Sonuç ordaya. . . Ahiri zaman

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title