Haberler

Driftin yıldızları Bursa'da sahne aldı

Güncelleme:

30 AĞUSTOS 2021

BASIN BÜLTENİ

Driftin yıldızları Bursa'da sahne aldı

BURSA - Dünyanın en önemli drift şampiyonalarından biri olan Red Bull Car Park Drift, birbirinden iyi yarışmacıların katılımıyla Bursa'da yapıldı. Güçlü otomobillerin kıyasıya yarıştığı finalde, Türkiye'nin en iyi pilotu Berfu Tutumlu oldu.

Bursa'da kültürden sanat kadar birçok alanda projeler geliştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, önemli etkinliklere de katkı sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Redbull koordinasyonunda TOSFED katkılarıyla Yunuseli Havaalanı'nda yapılan Red Bull Car Park Drift, Dünyanın en iyi drift pilotlarını Bursa'da buluşturdu. 2021 sezonunun 7. yarışında birbirinden hızlı 23 yarışçı şampiyonluk için mücadele ederken, tribünleri dolduran yaklaşık 3 bin kişi güçlü otomobillerin bol dumanlı anlarını heyecanla izledi. 11 farklı engelden oluşan parkurda driftin yıldızları yeteneklerini sergilerken, izleyenler nefeslerini tuttu. Aksiyonun hiç eksik olmadığı yarışlarda, Berfu Tutumlu mutlu sona ulaştı. Yüksek aksiyonlu mücadele sonunda zafere ulaşan Tutumlu, Kasım ayında Mısır'da gerçekleştirilecek Drift Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı elde etti. Dünya Superbike Şampiyonası'nda liderliği elinde tutan Toprak Razgatlıoğlu'nun da jüride yer aldığı yarışta, Levent Enön ikinci, Ege Bilaloğlu da üçüncü oldu.

Drift Türkiye Finali'nde, yarış direktörü ve ünlü Sporcu Abdo Feghali de nefes kesen bir şov sürüşü yaptı. Falken lastiklerinin kullanıldığı aracıyla seyircileri keyifli anlar yaşatan Feghali, Türkiye'de harika bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Türkiye'nin gerçek bir drift ülkesi olduğunu belirten Feghali, Türkiye'de olmayı ve buradaki drift sporcularıyla bir araya gelmeyi çok sevdiğini dile getirdi. Türkiye'nin en iyi drift pilotunun belirleneceği mücadele öncesinde düzenlenen Drift Akademi'de başarılı olan 5 pilot, finallerde yer aldı. Red Bull Car Park Drift formatının fikir babası Abdo Feghali'den drift sporun incelikleri konusunda eğitim alan ve gerçekleştirilen yarışta ilk 5'e giren Ahmet Parlatan, Ersan Şahinkır, Asaf Akyol, Çağatay Arıca ve Farnoush Rezaei Türkiye Finali'nde de boy gösterdi.

Yarışlara yardımcı pilot olarak katılarak mücadele eden Ümit Erdim, Türkiye sporlarının en aksiyonlu ve seyircisi en bol ve en heyecanlı branşının drift olduğunu söyledi. Kompakt bir ortamda bol tribünlü ve bol aksiyonlu geçtiğini belirten Erdim, "Drift branşı yapana da izleyene de zevk verir. Böylesi büyük bir organizasyonun olması hepimizi çok mutlu ediyor. Ben de bir dünya şampiyonunun yanında bunu deneyimledim. Benim için ayrı bir heyecandı. Otomobilleri seviyoruz, başka branşta yarışıyorum ama bu otomobilin içerisinde olmak büyük keyifti. Umarım devamı ve tekrarı olur. Seyirci zaten organizasyonu ne kadar sevdiğini gösteriyor. Her sene tekrarını bekliyoruz" dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Kaynak: Habermetre / Toplum

Türkiye Bursa Toplum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title