Haberler

Drakula İstanbul'da Filmi

Drakula İstanbul'da filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Drakula İstanbul'da filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Drakula İstanbul'da, Mehmet Muhtar'ın yönetmenliğini üstlendiği 1953 tarihli korku filmidir. Ali Rıza Seyfi'nin Bram Stoker'ın romanından uyarladığı Kazıklı Voyvoda adlı romandan uyarlanmıştır. film orijinalinin Türk versiyonudur. Küçük bir bütçe ile çekilmesine rağmen o zamanların teknolojisine göre ustaca çekilmiştir. filmin bütçesi dar olduğu için bazı sahnelerde reklam konulmuştur. Son zamanlarda Amerika'da düzenlenen bir film festivalinde yayınlanmış ve ayakta alkışlanmıştır.

Azmi (Jonathan Harker), İstanbul'da yaşayan bir avukattır. Azmi Romanya'da yaşayan Drakula isimli bir kişinin hukuki avukatlığını üstlenmiştir. Bunun için bir tren ile Romanya'ya gider. Azmi Romanya'ya geldiğinde buradaki Bistriç Oteli'ne gider. Daha önce Azmi için bu otelden yer ayırtılmıştır. Otele Azmi için Drakula bir mektup göndermiştir. Mektupta Drakula, Azmi'yi kendi şatosuna götürecek olan arabanın yerini tarif etmiştir. Azmi otel çalışanları ile Drakula hakkında konuştuğunda otel çalışanları kimsenin Kont Drakula'nın arazisine girmek istemediğini, burada mahlukların ve kötü ruhların olduğunu söyler. Hatta oğlunun da burada öldürüldüğünden bahseder. Azmi ise bir tespih göstererek Ben Allah'ıma inanıyorum. der. Kötü ruhların imana bir şey yapamayacağını söyler.

Azmi Kont Drakula'nın şatosuna gitmek için oteldeki erkek görevli ile konuşur. Bu kişi burada bir tane araba olduğunu ve çok para verilirse arabanın sahibinin Azmi'yi Drakula'nın şatosuna kadar götüreceğini söyler. Azmi görevliye bu arabanın şoförünü çağırmasını söyler. Daha sonra şoför gelir. Azmi biraz dinlenmek istese de şoför hemen Azmi'yi Drakula'nın şatosuna götürmek ister. Çünkü şoför karanlıkta Drakula'nın topraklarında bulunmak istemez. Şoför daha sonra bunu kabul eder. Azmi dinlendikten sonra şoför, Azmi'yi Drakula'nın şatosuna götürür.

Yönetmen: Mehmet Muhtar

Senaryo: Ali Rıza Seyfi, Ümit Deniz

Oyuncular: Cahit Irgat, Ayfer Feray, Bülent Oran, Annie Ball, Atıf Kaptan

Filmin Türü: Korku 0,

Orijinal Adı: Drakula İstanbul'da

Yapımcı Firma: And Film, Erman Film

Yapım Yılı: 1953

Yapım Ülkesi: Türkiye

Orijinal Dili: Türkçe

Filmin Süresi: 103 dk.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title