Haberler

Dr. Esgin'e İş Adamlarından Tam Destek

BTSO ve OSB Başkanını ziyaret eden AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, DOSAB yönetimi ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

BTSO ve OSB Başkanını ziyaret eden AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, DOSAB yönetimi ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Projeleri hakkında bilgiler veren Dr. Esgin, iş adamlarından tam destek sözü aldı.

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, daha önce yönetim kurulu başkan vekilliğini yürüttüğü BTSO'yu ziyaret etti. İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Uğur ile görüşen Dr. Esgin, "Bursa sanayicisinin, girişimcisinin önemini yakından bilen, onların içinde olan biri olarak, bu girişimcilik ruhunu, inovatif bir belediyecilik uygulamasıyla Nilüfer'de ortaya koymak istiyorum. Bunun için yola çıktım. Sanayi ve kent geçişlerinin daha sağlıklı olabilmesi adına daha iyi değerlendirmek ve yönlendirmek adına önemli bir misyon ifa edeceğime yürekten inanıyorum. Yarınımız bu günümüzden daha iyi olacak. Bursa için değer üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Uğurlu ise, daha iyisini yapacaklarına dair inançlarının tam olduğunu ifade ederek, Dr. Esgin'e başarılar diledi. Dr. Esgin, Uğurlu'ya Gölyazı manzaralı bir tablo hediye ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra da selefi İsmail Kuş'u ziyaret eden Dr. Esgin, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'la da sohbet etti.

"BU KENT İÇİN YAPILACAK ÇOK ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Öte yandan DOSAB ve DOSAB SİAD yönetim kurulu üyeleriyle de sosyal tesislerdeki akşam yemeğinde bir araya gelen Dr. Esgin, bakış açısı, anlayışı, kültürü olmayan hiçbir şeyin icraatının da olmayacağını söyledi. Nilüfer'in bir çiçek olduğunu anlatan Dr. Esgin, "Nilüfer'in, Nilüfer Hatun olduğuna inanıyoruz. Nilüfer Hatun, kadındır, annedir. ve üzerinde durduğumuz üçüncü şey ise Nilüfer çayıdır. Çiçek, kadın ve su simgelerini bir araya getirdiğimizde bizim Nilüfer ile ilgili kent tasavvurumuz ortaya çıkıyor. Nilüfer çayını balık tutulur noktaya getirecek projelere imza atacağız. Şu anda bu kentin konumlandırılmak istenen merkezinde vergi dairesi, kaymakamlık, belediye binası var. Yani kamu var. Siz kamuya niçin gidersiniz? İşinizi görmek için gidersiniz. Hayat için gitmezsiniz. Bizim öncelikli projemiz, bir kent merkezini ortaya koymak. Bu kent için yapılacak çok şey olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"YENİ BİR KENT ARAMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ"

Nilüfer'in 64 mahallesinde lokal bir çok sorun bulunduğunu anlatan Dr. Esgin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim çılgın projelerimiz var. Ama Fethiye, Üçevler, Demirci, Balat, Ahmet Yesevi, Minareliçavuş, Görükle ile Esentepe ve Çamlıca'nın bir kısmında varoş görüntüsü var. Gerçekleri görmek durumundayız. Bu kentin belediyecilik hizmetleri aslında çok iyi noktada değil. Ama biz bunları görmeden daha iyisinin olabileceğini düşünmeden bugünle iktifa edebiliriz. Ama bugün Osmangazi ve Yıldırım'dan Nilüfer'e gelenler kendilerini nasıl yeni bir eve taşınmış gibi hissediyorsa, 5-10 sene sonra bu kentin 500 yıllık kentsel sorunlarıyla karşı karşıya olduğu gerçeği ile kendimize yeni bir ev, yeni bir mahalle, yeni bir kent aramak zorunda kalabiliriz".

Yemeğe katılan BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, birlikte görev yaptıkları Dr. Esgin'in BTSO'dan ayrılmasının buruk üzüntüsünü paylaşmadan edemeyeceğini ifade ederek, "Ona inancımız tam. Başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

Yemek sonunda Dr. Esgin, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman ve DOSAB SİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar'a tablo hediye ederek, iş adamlarıyla toplu fotoğraf çektirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nilüfer Hatun Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title