Haberler

Dpü Tarafından Düzenlenen Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması Sonuçlandı

Kütahya'da, Eserlerini ve Mal Varlığını Dumlupınar Üniversitesi'ne (Dpü) Bağışlayan Ünlü Ressam Ahmet Yakupoğlu Adına Yapılan Resim Yarışması Sonuçlandı.

Kütahya'da, eserlerini ve mal varlığını Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağışlayan ünlü ressam Ahmet Yakupoğlu adına yapılan resim yarışması sonuçlandı.

Suların ressamı olarak da tanınan ve yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye'nin sayılı ressamlarından biri olan Kütahya'lı ressam Ahmet Yakupoğlu adına Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen resim yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye'nin pek çok üniversitesinden Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin katıldığı resim yarışmasında birbirinden değerli çok sayıda resim yarıştı.

Yarışmayı sonuçlandırmak üzere Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden katılarak görev alan jüri ekibi tarafından seçilen resimler Bedesten sosyal tesisinde düzenlenen törenle açıklandı. Törende açılış yaparak ödül alan ressamlara ödüllerini sunan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, eserlerini ve mal varlığını üniversitemize bağışlayarak hepimizi onurlandıran uluslararası bir isim olarak da tanınan Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu'nun bu davranışı karşısında çok etkilendiklerini belirtti.

Resim yarışmasında 4 başarı, 4 mansiyon, 2 uri özel ödülü verilirken, 40'a yakın eser de sergilemeye layık görüldü.

(EFE-MŞ)

09.05.2007 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title