Haberler

Dpü Kütüphanesinde Gece Ders Çalışana Ücretsiz Sahur

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), final sınavları döneminde üniversitenin kütüphanesinde gece ders çalışan öğrencilere ücretsiz sahur veriyor.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), final sınavları döneminde üniversitenin kütüphanesinde gece ders çalışan öğrencilere ücretsiz sahur veriyor.

DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi, özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin ders çalışmalarına olanak sağlamak için 24 saat açık tutuluyor.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, final sınavları döneminin bu yıl ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle burada ders çalışan öğrencilerin sahur ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçtiklerini söyledi.

Gören, yerleşke içerisinde bulunan kütüphanenin özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin ders çalışabilmesi için 24 saat açık tutulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Üniversite olarak, öğrencilerimizin ramazan ayından dolayı sahurda ve ders çalışma esnasında ihtiyaç duyabilecekleri yiyecek ve içecekleri temin ediyoruz. Bu sınav dönemi boyunca devam edecek olan bir etkinliğimiz. Öğrencilerimize burada çorba, simit, peynir, zeytin, karpuz, çay ve kahve gibi yiyecek ve içecek gibi imkanlar sunuyoruz. Bunu ramazan döneminde sahur için yapıyoruz ama normal zamanlarda da burada ders çalışan öğrencilerimize çeşitli ikramlarımız oluyor. Örneğin üniversitemiz yerleşkesi içerisinde çeşitli noktalarda bulunan çorba çeşmelerimiz ile öğrencilerimize sabahları çorba ikram ediyoruz. Yine kış aylarında çay ve salep ikramlarımız oluyor."

Kendilerine emanet edilen birer birey olarak gördükleri öğrencileri memnun etmeye çalıştıklarını vurgulayan Gören, "Üniversitemizin temel misyonu da bu. Öğrencilerimizi sadece eğitim öğretim olarak değil de aynı zamanda onların temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda da çalışıyoruz. Öğrencilerimiz bu tür faaliyetlerden memnunlar. Biz de onlar memnun oldukları için memnun ve mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler uygulamadan memnun

Sınav dönemlerinde ders çalışmak için üniversitenin kütüphanesini tercih eden Tıp Fakültesi öğrencisi Yusuf Cemal Sayar da uygulamadan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Sayar, "Daha önceleri de sınav dönemlerinde ders çalışırken üniversitemizin çorba, çay ve kahve ikramları oluyordu. Ancak ramazan ayında olduğumuz için sahur için menü zenginleştirilmiş. Arkadaşlarımızla birlikte sahur yapıp ders çalışmaya devam edebiliyoruz." dedi.

Kütüphaneye ders çalışmak için gelen ve sahur ikramından faydalanan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Nihan Akyel ile Muhasebe Bölümü öğrencisi Özge Aydın da kütüphanede hem ders çalışıp hem de sahur yapabildikleri için memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Evliya Çelebi Politika Güncel Haberler

title