Haberler

Dpü İlahiyat Fakültesi'ne Yeni Hizmet Binası

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi, eski rektörülük binasına taşındı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi, eski rektörülük binasına taşındı.

İlahiyat Fakültesi'ne tahsis edilen binanın açılışı ve öğrencilerin oryantasyon etkinliğine Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, üniversite öğretim üyeleri ve çalışanları ile Kütahya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve derneklerden temsilciler katıldı.

Rektörlükçe tahsis edilen binanın açılışı ve öğrenci oryantasyonu etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Dünyaya yeniden bir huzur nefesi essin istiyorsak, kavgalar dursun tartışmalar bitsin istiyorsak, herkes gönlünün bir yerinde kendisine ne kadar Müslüman olduğunu sorsun. İnşallah alacağımız cevap bizi mahcup etmez. Bir gün tüm dünya; doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Avrupa'sından Amerika'sına kadar yeniden gerçek inançla tanışacak. Ama bu tanışma kimin eliyle yapılacak? Dekan hocamıza ısrarla söylediğimiz bir şey var inşallah onu gerçekleştiririz. Birbirimize Müslümanlığı anlatmak çok kolay. Ama bizim dışımızdakilere Müslümanlığı nasıl anlatacağız? Hangi dille anlatacağız? Hangi ortak noktada buluşacağız? İlahiyat Fakültemizi bitiren gençlerimiz; bu soruların muhatabı oldukları için, susayan insanlığın ağzına o suyu götürebilmek için, insan olmanın gereğini duyurabilmek için bir yabancı dili iyi derecede bilmek zorundadırlar. Yoksa biz Müslümanlığı birbirimize anlatırız. Dünyada olup bitenden huzursuz oluruz ama bir çözüm getiremeyiz. Dünyamız iki elin taşıyabileceği kadar ağırlıklara sahip, dünya çıkarında gözü olmayan insanların eliyle huzura kavuşacak. Buna varım diyen genç delikanlıların, hanım kızların eliyle huzura kavuşacak. Yoksa türlü gerekçelerin arkasına sığınarak insanlığın huzura kavuşması mümkün değil. Şu halde bizler 21.yüz yılın Müslümanları olarak bir büyük imtihanla karşı karşıyayız.

'Kim alın teri döküyor, kim yoruluyorsa, kim uzun mesafeler yürümeyi göze alabiliyorsa başarı ve gelecek onlarındır.' Hepimiz yorulmamayı çok istiyoruz, rahat içinde olmayı istiyoruz, çok zengin olmayı istiyoruz, sıkıntılı işleri başkalarının yapmasını istiyoruz. Hiçbir sorumluluğun altına elimizi uzatmak istemiyoruz ama Allah'ın hiç kimseye böyle bir vaadi yok, kim alın teri döküyor, kim yoruluyorsa kim uzun mesafeler yürümeyi göze alabiliyorsa başarı ve gelecek onlarındır. Dolayısıyla ben gençlere eğitim öğretim yılının başında yorulmayı öneriyorum. İnsanlık sizi bekliyor. Biz bir saka gibi elinize her şeyi taşımaya devam edeceğiz; ama asıl misyonu taşıyacaklar, susuz gönüllere suyu götürecek olanlar sizlersiniz. Güzel bir yol seçtiniz, Allah bu yolda sizleri muvaffak eylesin, sizlere bu yolda destek veren insanları, milletimizi ve devletimizi aziz eylesin, memleketimizi ve ülkemizi her türlü beladan ve tehlikeden korusun. Yeni eğitim öğretim yılının fakültemize, üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"HEDEFLERİ OLAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ"

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, "İlahiyat Fakülteleri hükametimizin devletimize, şehirlerimize, üniversitelerimize sunduğu en iyi hediyelerdir. Fiili olarak 12 Ekim 2012'de açıldık. Şehrimizin ve rektörlüğümüzün destekleriyle hızla büyüdük ve kuruluş aşamasını hızla tamamladık. 65 İlahiyat Fakültesi içinde 32. sıradayız. En kısa zamanda ilk 5'te olmak; hatta 1. olmak muradındayız. Akademik kadro açısından iyi durumdayız. 42 öğretim üyemiz ve görevlimiz var. Biz hedefleri olan bir üniversiteyiz. DPÜ İlahiyat Fakültesi olarak aklı hür, vicdanı hür, ilmi ile amil, toplum içeresinde örnek gösterilecek, daima ilmin ve sanatın, fikrin peşinde koşan, gayretli, çalışkan, dürüst, ilim insanları ve alimler yetiştirme çabasındayız. Fakültemiz Allah'ın izniyle mütefekkirler, din adamları, milli eğitim camiamız için nitelikli öğretmenler yetiştirecektir. Bu aziz milletin değerlerine bağlı dünyayı bilen İmam Hanefi gibi, İmam Şafii gibi geniş ufuklu fakihler yetiştirecektir. Barış dilini kullanan Yunuslar, Mevlanalar, Hacı Bektaş-ı Veliler, Hacı Bayram Veliler, Şair Şeyhiler, Evliya Çelebiler gibi gönül adamları, Allah adamları yetiştirecektir. Niyazımız budur. Amacımız, ufkumuz budur. Altyapı olanaklarımız için Rektörümüze teşekkür ediyorum. Diğer önem verdiğimiz nokta şehrin değerlerine sahip çıkmaktır. Onları evrensel ilmi ilkelerle araştıran topluma ilim alemine sunan fakülte olmayı amaçlıyoruz. Bunun ilk işaretlerini geçen sene Ahteri Muslihiddin Efendi ile ilgili yaptığımız sempozyumda ve Simav'da yaptığımız Abdullah-i Simavi Paneli'nde göstermiş olduk. Bu sene valiliğimizin, belediyemizin ve ticaret odamızın destekleriyle Ergun Çelebi ve Kütahya Mevleviliği Sempozyum'u yapacağız. Kütahya'nın unutulan değerlerinden olan Hattat Mustafa Efendi'yi gündeme getireceğiz. Gediz'de büyük alimlerden Fetva Emini Mustafa Gedusi Efendi'yi de gündeme getirmeyi planlıyoruz. Hattat Mustafa Efendi adına fakültemizde bir hat atölyesi kurduk. Buradan yeni yeni hattatlar yetişecek, Mevlevihane'nin gölgesi buraya düşecek nice gönül dostları bestekarlar yetişecek. Bunlar hayal değil. Bunlara inanıyorum. Bunlar mutlaka olacaktır.Sizlerden aldığımız güçle öğrencilerimizin dikkati, hocalarımızın çabaları, rektörlüğümüzün teşviki ve destekleriyle daha nice hayaller gerçekleşecektir" diye konuştu.

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

Açılış programının ardından DPÜ İlahiyat Fakültesi ve kütüphaneye destek verenlere Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan; İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'e ve Hayırsever Dr. İbrahim Naci Eren'e Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Prof. Dr. Remzi Gören'e, Babası merhum Mehmet Hacıbekiroğlu'nun kitaplarını bağışlayan Yasin Hacıbekiroğlu'na Tavşanlı Müftüsü Macit Amil; İrfan Altun'a (Anadolu Aile Derneği), Ahmet Sami Kutlu'ya (Birlik Vakfı), Süleyman Önsay'a (İlme ve Hayra Hizmet Vakfı) ve Hüseyin Zeybek'e Kütahya İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz; Mehmet Zorlu'ya, Osman Öziş'e İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli de Remzi Tabak'a, Ercan Mercan'a (Birlik Vakfı) ve Kimder adına dernek sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ümit Aktı'ya belgelerini takdim ettiler.

Belge takdimlerinin sonunda, İlahiyat Fakültesini yeni bina açılışı toplu kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Saraçoğlu Hacı Yusuf Gül Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title