Haberler

Dpü'de Eğitim Koçluğu Protokolü

sistemi ile erkek yetiştirme yurdunda kalan çocukları gönüllü öğrenciler vasıtasıyla yakından takip edip yönlendirmeyi amaçlıyor.

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi, Türkiye'de ilk defa geliştirdikleri

"Eğitim Koçluğu"

sistemi ile erkek yetiştirme yurdunda kalan çocukları gönüllü öğrenciler vasıtasıyla yakından takip edip yönlendirmeyi amaçlıyor.

Türkiye'de çalışan en aktif Sosyal Sorumluluk Projeleri'nin çıkartıldığı üniversite olan Dumlupınar Üniversitesi yüzlerce gönüllü öğrencinin verdiği desteklerle uygulamaya koyduğu "Eğitim Koçluğu" projesi, Türkiye'de ilk defa uygulanmaya başlayacak.

Proje kapsamında Dumlupınar Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü gibi kuruluşların temsilcileriyle birlikte "Eğitim Koçluğu" protokolü, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kaan Eraslan, Sosyal Sorumluluk Projeleri Yöneticisi Prof.Dr. Osman Şan ile Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan

tarafından imzalandı.

Türkiye'deki Üniversiteler arasında sosyal sorumluluk projeleri alanında en aktif çalışan Dumlupınar

Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Yöneticisi Prof.Dr.Osman Şan üniversite olarak sosyal sorumluluk alanında 52 projenin yapıldığını söyledi. Üniversitenin fonksiyonu sadece eğitim ve öğretim olmadığını söyleyen Prof.Dr.Osman Şan sözlerini şöyle sürdürdü: " "Üniversitelerin eğitim öğretim dışında önemli bir fonksiyonu da sosyal sorumluluk noktasında toplumlarında oluşan sorunları görmek, analiz etmek ve çözüm yollarını ortaya koymaktır. Bugün 52 civarında projeyi hayata geçirmek üzere arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Projelerin sorun oluştuktan sonra çare aramak yerine sorun oluşmadan uygulamaya konulmasını ve bu aşamada üniversitelerin önemli fonksiyonları yerine getirilebileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bugünkü proje bu nokta itibariyle önem taşıyor. Öğrencilerimizi soruna, sorunlara yol açacak öğrencilerimizi bulup onları üniversitedeki arkadaşlarımızla, öğrencilerimizle bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ile bir aile içersinde ağabey, abla ne ise onların fonksiyonunu öğrencilerimizle, yalnız kalmış öğrencilerimizi bir araya getirerek sağlamaya çalışıyoruz."dedi.

Kütahya Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Halil Gök doğudaki hayat koçu uygulamasını örnek alarak eğitim alanında bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Projenin öğrenci ayağında ise Jeoloji Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sosyal Sorumluluk Projeleri Başkanı Deniz Kaçmaz projenin nasıl uygulanacağı hakkında bilgiler verdi.

Projeye katılan gönüllü öğrencilerden Mustafa Sait Kaya ve Mustafa Adıgüzel böyle bir organizasyonun içinde olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek şunları söylediler: "Çocuklarla vakit geçirmek onlarla bir şeyler paylaşmak onları hayata kazandırmak, onlar için bir şeyler yapıp çabalamak bizler için gerçekten çok heyecan verici bir şey. Bu heyecanı sosyal sorumluluk projeleri olarak hayata geçirdik. Diğer gönüllü arkadaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Biz toplum olarak böyle projelere aç insanlarız. İçimizdeki enerjiyi kaybetmeden daha çok çocuklara sahip çıkmamız lazım. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Onlar bir ülkenin gelecekleri, ışıkları. Onlara yol göstermek bizim en büyük vazifemiz olduğuna inanıyoruz."

Eğitim koçu projesiyle Kütahya'da 350 gönüllü ile yetiştirme yurdunda kalan kız ve erkek çocukların yol gösterip yardımcı olacakları birer abla ve ağabeyi olacak.

(EFE)

14.03.2013 13: 31: 54

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Turan Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title