Haberler

Dp Yasağa Uymayan AKP İçin Savcı Göreve Çağırdı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Melek Atalay, Seçim Yasaklarına Rağmen AKP'nin Seçim Kampanyasında Devletin Olanaklarını Kullandığını Savunarak Savcıları Göreve Çağırdı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Melek Atalay, seçim yasaklarına rağmen AKP'nin seçim kampanyasında devletin olanaklarını kullandığını savunarak savcıları göreve çağırdı.

Atalay yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetini kendi "saltanatını ve rahatını" düşünmekle suçlayarak bunun en belirgin kanıtının devlete ait makam aracının sahte plaka takılarak kullanılması olduğunu söyledi. Atalay, AKP'nin "isminde adalet olmasına rağmen devletin tüm imkanlarını kullanarak haksız rekabete yol açtığını" da savunarak şunları söyledi:

"İsmindeki adalet ve kalkınma, sadece bir kandırmacadan ibarettir. AKP, devletin uçak, helikopter, başbakanlığa ait otobüs ve makam aracını pervasızca kullanmaktadır ve diğer siyasi parti liderleri ile miting sayısı konusunda 'biz şu kadar fazla yaptık' diye böbürlenirken, bu değirmenin suyunun nerden geldiği konusunda en ufak sesleri çıkmamaktadır. Milletin zor şartlarda ödediği vergileri ile alınan uçağını, helikopterini, otobüsünü sanki AKP'nin malı gibi kullanarak çok sayıda mitingini gerçekleştirmiştir. Yüksek Seçim Kurulu yasakları devreye girdiği tarihte dahi Başbakanlığın aracını kullanıp milleti kandıracağını sanmıştır. En son davranışları ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanını dahi isyan ettirmişlerdir. Bu yasa tanımaz, kural tanımaz AKP hükümetinin üyeleri ve Başbakan için Türk savcılarını göreve çağırıyoruz."

ERDOĞAN MİLLETE SAYGISIZ

DP'li Atalay milletin tarihinde ilk kez bir başbakanın mitinginde millete karşı güneş gözlükleri ile konuşma yapma "saygısızlığı"nı seyrettiğini de savundu. Atalay, "Aslında buna şaşırmamak lazım, çünkü milletin yüzüne bakacak yüzleri kalmamıştır. Onun için güneş gözlüklerinin arkasına saklanmaktadırlar" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title