Haberler

DP Lideri Zeybek: Atatürk İnançlı Bir Müslümandı

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ölümünün 73'ncü yılında Atatürk'ü anarken şimdilerde Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamak isteyenlerin, en çok 'Cumhuriyetin, dini yok saydığı' söylemini kullandıklarını söyledi.

Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ölümünün 73'ncü yılında Atatürk'ü anarken şimdilerde Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamak isteyenlerin, en çok 'Cumhuriyetin, dini yok saydığı' söylemini kullandıklarını söyledi. Zeybek bu söylemlere karşı çıkarak "Atatürk asla İslam'a karşı değildir. Atatürk samimi bir Müslüman'dır. Atatürk'ün karşı olduğu bilinçsiz ve sömürülmeye uygun olan din anlayışıdır" şeklinde açıklama yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Zeybek, son dönemde Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamanın geçerli bir söylem haline getirildiğini belirtti. Özellikle de Cumhuriyet'in dini yok saydığı söylemlerinin karalama kampanyalarından sıklıkla kullanıldığını kaydeden Zeybek "Atatürk ve Cumhuriyet, bırakın dinin dışlanmasını, tam tersine, halkın bilinçli ve içtenlikli olarak dinini yaşamasını amaçlamıştır" dedi.

Atatürk'ün asla İslam'a karşı olmadığına vurgu yapan Zeybek şunları kaydetti:

"Atatürk samimi bir Müslüman'dır. Atatürk'ün karşı olduğu bilinçsiz ve sömürülmeye uygun olan din anlayışıdır. Bu sıralarda Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamak, geçerli söylem durumuna geldi ve getirildi. İslam düşmanı kimi Kemalist geçinenlerle, Atatürk düşmanı kimi dindar geçinenler yalan söylüyorlar. Atatürk inançlı bir Müslümandı. Sığ, gösterişçi değil, yalın ve içtenlikliNeymiş? 'Atatürk ve Cumhuriyet dine uzakmış.' Geçiniz Atatürk, İslam'a değil; sizin teslimiyet aracı haline getirilmiş ve amacından saptırılmış, din anlayışına karşıdır. Atatürk ve Cumhuriyet, bırakın dinin dışlanmasını, tam tersine, halkın bilinçli ve içtenlikli olarak dinini yaşamasını amaçlamıştır. Unutmayalım ki Osmanlı'yı çökerten sebeplerden birisi de bilime, gelişmeye, çağdaşlaşmaya, insanca yaşamaya engel haline gelen din anlayışıdır.Mustafa Kemal adında bir Türk, ortaya çıkıp yurtseverleri örgütleyip; dağıtılan Osmanlı Devleti'nin geride kalanlarının içinden bir ordu oluşturup; Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni Ankara'da toplayıp; Millet mücadelesini başlatıp; bağımsız bir devleti kurup; sonra da adına Türkiye Cumhuriyeti demeseydi neler olacağı kimin umurunda? Cumhuriyet'in ve Bayramının orasını burasını kırpıp, kuşa çevirenlerin mi? Mütareke yıllarında işgalcilerden, kapitalist emperyalist sömürücülerden ve onların aleti olan Yunanlılardan yana olanlardan; şimdi ötelere göçenlerin mi yoksa onların ruhlarını, beyinlerini bu tarafta sürdüren yeni işbirlikçilerin mi umurunda?"

-"BİZ ATATÜRK'Ü SEVİYORUZ"-

Zeybek açıklamasının devamında Atatürk karşıtı kapitalist, emperyalist düzenbazların ve işbirlikçilerinin karşısında gibi görünenlerin tam da işbirlikçilerin işine gelen karşıtlar olduğuna vurgu yaptı. "Onları gösterip korkutarak yandaş toplarlar" diyen Zeybek, "Bir yanda kökleri dışarıda ama milletin manevi değerlerini çarpıtıp, kullanıp, siyaset ve ticaret gücü uğruna başkalarına kul olanlar Öte yanda milletin değerine uzak direniş odakları ve bu iki uç arasında bir de Anayol var Orta yol Doğru yol. İşte bu yol bizim yolumuzdur.Biz Atatürk'ü seviyoruz. Cumhuriyetimizin önemini ve değerini biliyoruz" dedi.

Milletin derin tarihine ve maneviyat derinliklerine kökten bağlı olduklarını da sözlerine ekleyen DP Lideri Zeybek, çağdaş insani değerlere açık olduklarını ve insanlığa ulaştırılması gereken milli ve manevi değerlerin bilincinde olduklarını dile getirdi. Zeybek Atatürk'ten sonra gelen iktidarı, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbecilerini ve onların çizgisini Atatürk'ten sapma olarak gördüklerini söyledi.

Öte yandan DP Genel Başkanı Zeybek, Atatürk'ün 73. ölüm yıldönümü nedeniyle "ATATÜRK VE İSLAM" başlıklı bir makale yazdı. Zeybek'in makalesi partisinin www.dp.org.tr adlı internet sitesinde yayınlandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title