Haberler

DP Lideri Ağar'dan Erkan Mumcu'ya Teşekkür

Ağar, 'Kardeşim' Diye Hitap Ettiği Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu'ya Teşekkür Ederek, 'Hiçbir Makam ve Mevki Beklemeden Bütünleşmeye 'Evet' Dedi, Katkı Verdi.' Dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, 'kardeşim' diye hitap ettiği Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya teşekkür ederek, "Hiçbir makam ve mevki beklemeden bütünleşmeye 'evet' dedi, katkı verdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı, listeleri birlikte vermemize mani oldu. Ancak biz kararlılıkla aynı yolda yürüyoruz. Süreci, seçimden hemen sonra milletin demokrasi şöleni haline getirerek büyük bir kongre ile taçlandıracağız" dedi.

DP Genel Başkanı Ağar, 1980 darbesiyle suni biçimde ayrı düşen merkez sağı tekrar biraraya getirebilmek için son 27 senedir temenniden öteye geçemeyen bütünleşmeyi Demokrat Parti'de gerçekleştirmek için ne kadar büyük bir çaba sarf ettiğini herkesin gördüğünü belirterek, "Ve nihayet, şu gerçeği kabul etmeliyiz ki artık Demokrat Parti vardır. Demokrat Parti, bir parti ismi değişimi ya da bir partiler ittifakı olarak tarif edilemez. Demokrat Parti'ye hiç ama hiç kimse anayol gibi bir formül, böyle bir

birleşme oluşumu olarak asla bakmamalıdır. Demokrat Parti asla böyle algılamamalıdır. Demokrat Parti oluşumu, Demokrat Parti felsefesini, Demokrat Parti anlayışını, Demokrat Parti kültürünü benimsemenin doğal bir sonucudur" dedi.

"Demokrat Parti ateşinin alevlenmesi, evet, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi'nin öncülüğü ve önderliği ile olmuştur, bu bir gerçektir" diye devam eden Ağar, Demokrat Parti'nin 1 kişinin, 10 kişinin katılması veya ayrılması ile sallanmayacağını ve yaralanmayacağını ifade etti.

Demokrat Parti ateşinin yıllar sonra tekrar alevlenmesinin altında millet gerçeği olduğunu savunan Ağar şunları kaydetti:

"Millet, AK Parti-CHP Meclisi'nin yönetiminden bizar olmuştur, yorulmuştur, onlara bir 5 yıl daha vermeye niyeti yoktur. AK Parti-CHP de bunu fark ettikleri için, mesela CHP göstermelik bir beraberlik yaratmış, sağdan sola, soldan sağa kaymalar tezgahlanarak oy avcılığı esasına dayalı, bir yerlerde planlanan yapay gelişmeler oluşturulmuştur. İnanınız, bu hesapların tümü, o partilerin 22 Temmuz akşamını hedefleyen tutumlarının sonucudur. Hiçbiri 1 yıl sonrayı, 2 yıl sonrayı, 5 yıl sonrayı düşünmemektedir.

Eğer bu oyun bozulmamış olsa idi, hep birlikte görecektik ki 22 Temmuz'un ertesi gününden itibaren millet gene gündemden düşecek, milletin sorunları gene gündemden inecek, hayat eski tas eski hamam devam edecekti. Millete salt seçmen gözüyle bakan anlayışın ana felsefesi budur. Biz bu oyunu bozduk. Demokrat Parti'liler olarak bizler artık birleşme, ayrılma, istifa, katılma konularını, ne konuşmak ne düşünmek istiyoruz. Milletin sorunları çözüm bekliyor. Milletin sorunları; birleşme, bölünme, transfer,

dedikodu, itişme kakışma konularından çok daha önemlidir."

DP Genel Başkanı Ağar, AK Parti ve CHP'nin kendilerini milletin iki seçeneği gibi gösterdiklerini öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

"Onlar, birbirleri ile zıt bir görüntü çizmeye özen göstererek, millete kendilerini, birbirlerinin alternatifi gibi sunmaktadırlar. 'AK Parti'ye kızıyorsan oyunu CHP'ye ver, CHP'ye kızıyorsan oyunu AK Parti'ye ver ki biz ruh ikizleri gene mecliste yalnız kalalım'. İşte, milletimizin uyanması ve asla itibar etmemesi gereken kandırmaca budur, oynanan oyun budur. Kurulan oy tuzağı budur. Biz milletimizi bu tuzağa düşürmeyeceğiz. Milletimizin bu tuzağa sürüklenmesine mani olmak için DYP ve Anavatan olarak

birlikte yola çıktık. Bu bir bütünleşme projesidir. Bütünleşmeyi iki partinin listede yer kapma işine çevirmek isteyenler bu büyüklüğü göremiyorlar. Ben kardeşim Erkan Mumcu'ya teşekkür ediyorum. Hiçbir makam ve mevki beklemeden bütünleşmeye evet dedi, katkı verdi. Bugün içinde bulunduğumuz hukuki şartlar ve Yüksek Seçim Kurulu'nun öğleden sonra yaptığı açıklama, bu bütünleşmenin listelerde yapılmasına mani oldu. Ancak biz kararlılıkla bu yolda yürüyoruz. Süreci, seçimlerin hemen sonrasında milletin

demokrasi şöleni haline getireceğimiz bir büyük kongre ile taçlandıracağız. Biz bu bütünleşmeyi milletin bir ihtiyacı olarak gerçekleştiriyoruz. Kimilerinin ikbal mücadelesi için yapıyor değiliz. DP'nin büyüklüğünü, milletin bu bütünleşmeye olan ihtiyacını görenler, Türk siyasetinin ve ülkenin çıkışının burada olduğunu görenlerle yola devam ediyoruz. Yolumuzda kararlılıkla yürüyoruz. Allah bu yolda yürüyenlerin yolunu açık etsin."

(SC-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title