Haberler

DP'li Enginyurt: "OHAL uzatmasını tasvip etmiyoruz"

Güncelleme:

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Ekonomik konuları içeren torba yasayla getirilen OHAL uzatmasını, DP olarak tasvip etmiyor, desteklemiyoruz.

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Ekonomik konuları içeren torba yasayla getirilen OHAL uzatmasını, DP olarak tasvip etmiyor, desteklemiyoruz." dedi.

Enginyurt, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gündeminin her gün değiştiğini belirterek, "Her gün yeni bir olay, yeni bir heyecan, her gün vizyona giren yeni bir film seyreder gibi gündemi değişik bir şekilde takip ediyoruz." diye konuştu.

DP'nin TBMM'de iki milletvekili bulunduğunu anımsatan Enginyurt, "Zaten konuşma hakkı verilmiyor, zaten yeterince kendimizi temsil etme imkanı bulamıyoruz. Şimdi TBMM İçtüzüğü değiştirilerek muhalefetin sesi toptan kesilmeye çalışılıyor. Antidemokratik bir uygulama olarak görüyorum. Muhalefetin susturulması, baskı altına alınmasını şiddetle reddediyorum." ifadesini kullandı.

Enginyurt, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomik konuları içeren bir torba yasayla getirilen OHAL uzatmasını DP olarak tasvip etmiyor, desteklemiyoruz. Seçim döneminde OHAL'i kaldırmakla övünün, afişler yaparak 'OHAL'i biz kaldırdık' diyen AK Parti, maalesef 5 yıldır OHAL ile yönettiği Türkiye'de halen 3 yıllık bir uzatma istiyor. Biz, OHAL uzatmasını tehlikeli buluyoruz ve maksat arıyoruz. Neye göre, niçin OHAL uzatılacak? Neyi çözemediniz, halledemediniz? 'Olur ya ülkede bir karışıklık, kargaşa çıkarsa OHAL ilanıyla Türkiye'yi seçime götürürüz' diye hesap mı yapıyorsunuz diye düşünmeden edemiyoruz. OHAL'in uzatılmasını asla kabul etmiyor, antidemokratik bir uygulama olarak görüyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Demokrat Parti Milletvekili Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title