Haberler

DP "İktidarın, Eleştiriye Tahammülü Yok" Dedi

Güncelleme:

DP Lideri Uysal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda "siyasi iktidarın, kendisine karşı eleştiriye tahammülü yoktur" dedi.

DP Lideri Uysal, Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Temel hak ve özgürlüklerin her geçen gün daraltıldığı bir gündemi yaşıyoruz Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, "siyasi iktidarın, kendisine karşı eleştiriye tahammülü yoktur" dedi.

DP Genel Başkanı Uysal, Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, basın bayramının, son yıllarda basın hürriyeti ile ilgili endişe ve buruk duygular içinde kutlandığına dikkat çekti.

Uysal mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Demokrasinin özü eleştirme ve eleştirilebilme hakkıdır. Ancak, Türkiye'de her meseleye 'surda gedik açtırmam' mantığıyla yaklaşan siyasi iktidarın, kendisine karşı eleştiriye tahammülü yoktur. Bu tahammülsüzlüğünün de örneği 100'e yakın gazeteci ve 800'e yakın öğrencinin yargılanması ve cezaevinde bulunmasıdır. Temel hak ve özgürlüklerin her geçen gün daraltıldığı bir gündemi yaşıyoruz. Bizim hayal ettiğimiz Türkiye bu değildir. Birçok gazeteci ve yazar-çizerin cezaevinde olduğu, baskı ile işlerine sorgusuz, sualsiz son verildiği, muhalif programların tek-tek yayından kaldırıldığı günümüzde 24 Temmuz bir bayram gibi değil bir yas havasında geçmektedir."

Uysal, mesajında, cezaevindeki gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını, işlerine son verilmiş gazetecilerin yeniden görevlerine dönmelerini istedi. Uysal, "Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu günümüz dünyasında basın açısından ülkemizin düştüğü durum acıklıdır. Basın, siyasi partilerle birlikte demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Demokrasimizin sağlıklı yaşaması, bütün düşüncelerin korkusuzca ifade edilebilmesi için bağımsız ve güçlü bir basına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Gültekin Uysal Demokrat Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title