Haberler

"İktidar Kendini Kurtarmak Adına Demokrasinin Önünü Tıkadı"

Güncelleme:

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal "Türkiye ya adalet ve demokratik mekanizmasını işletecek ya da adım adım daha da büyük kaosların içine düşecek." dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye ya adalet ve demokratik mekanizmasını işletecek ya da adım adım daha da büyük kaosların içine düşecek" dedi.

Uysal, partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'de devlet geleneği ve işleyişinin askıya alındığını savundu.

Halkın, sorunlarını demokratik kanallarla aktarabilme imkanı olmadığını ileri süren Uysal, "Kendilerini kurtarmak adına yürütülen bir çaba içerisinde milletimizin vicdanına sığınmaya çalışıyorlar. Ama yaptıklarını ayakkabı kutularına sığdırmışlardır. Bu açıdan ifade ediyoruz ki millet nezdinde mahkum olmuşlardır. Demokrasi anlayışıyla mahkum olmuşlardır. Türkiye ya adalet ve demokratik mekanizmasını işletecek ya da adım adım daha da büyük kaosların içine düşecek" diye konuştu.

Uysal, iktidarın kendini kurtarmak adına demokrasinin önünü tıkadığını öne sürdü.

2004 Ağustos'da imzalandığı belirtilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) belgesine değinen Uysal, şunları kaydetti:

"28 Şubat yaptırımının ötesine geçerek insanları fişleyerek, inancından ve kimliğinden dolayı insanları ötekileştiren bir anlayışı 2014'de insanlarımıza kabul ettirebilme imkanımız yoktur. Bu açıdan zaman zaman Menderes'i kullanarak zaman zaman Özal'ı refere ederek kendilerine meşruiyet arama ihtiyaçları duyanların, 'gömlek değiştiriyoruz' diyenlerin ve kendilerine geçmiş arayanların bugün Türkiye'ye deli gömleği giydirme niyetinde olduklarını görüyoruz. Açık yüreklilikle ifade ediyorum önemli bedeller ödeyerek, şehitler vererek demokrasiyi sandık olmanın ötesine taşıyarak katılımcı müzakereci çoğunlukçu bir demokratik modele geçilmesi gerekirken daha da geriye giderek ülkenin deyim yerindeyse 'ikinci milli şef' dönemi diyebileceğimiz bir dönemi AK Parti hükümetinin Türkiye'ye yaşattığını görüyoruz."

Geleceğe dair ümitlerin kaybedilmemesi gerektiğini aktaran Uysal, son günlerde gündeme gelen dinlemelerin doğru olduğuna kanaat getirdiklerini anlattı.

Uysal daha sonra esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA / Politika

Demokrat Parti Gültekin Uysal Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
title