Haberler

Dp Genel Başkanı Soylu: "Türkiye'nin Fransa'dan Beklentisi Kendisine Köstek Değil Destek Olmasıdır"

Demokrat Parti (Dp) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Fransız Ulusal Meclisi'nde Anayasa Değişikliği Kapsamında Türkiye'nin AB Nihai Üyeliğini, Otomatikman Referanduma Götüren Maddenin Kabul Edilmesini Üzüntüyle Karşıladığını Belirtti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Fransız Ulusal Meclisi'nde anayasa değişikliği kapsamında Türkiye'nin AB nihai üyeliğini, otomatikman referanduma götüren maddenin kabul edilmesini üzüntüyle karşıladığını belirtti. Soylu, "Fransa'nın, Türkiye'nin AB üyelik hedefini ve bu bağlamda müzakere sürecini sürekli olarak baltalamaya çalışması AB'nin gelecekteki küresel vizyonu çerçevesinde tamamen öngörüsüz ve kısır bir davranıştır" dedi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1963 Ankara Antlaşması'ndan itibaren başlayan ve istikrarlı bir şekilde müzakere aşamasına kadar gelen AB maratonunun, bu türden yanlı ve çifte standart içeren yaklaşımlar nedeniyle kesintiye uğrayabileceğini kaydetti. Türkiye'de kamuoyunda AB üyeliğine yönelik karşıt görüşlerin bu girişimler nedeniyle artacağını söyleyen Soylu, "Türkiye'nin Fransa'dan beklentisi kendisine köstek değil, destek olmasıdır. Bu bağlamda Fransa, Türkiye'nin AB üyeliğinin Fransa ve Avrupa'nın İslam dünyasıyla ilişkilerine de katkıda bulunacağı düşünülmelidir. Fransa, Türkiye'nin bu süreçten koparılmasının en çok Avrupa'ya zarar vereceğini dikkate almalıdır" diye konuştu.

Çoğunluğu Müslüman, çağdaş, demokratik ve laik bir Türkiye'nin, ABD'nin güç kullanarak dönüştürmeye çalıştığı Ortadoğu'da AB'nin bölgedeki yumuşak gücüne güç katarak bölgesinde dönüşüme önayak olacağını belirten Soylu, "Fransa için makul olanı, söz konusu tasarı Senato'ya geldiğinde rasyonel beklentiler doğrultusunda değişikliğe giderek Türkiye ile ilgili referandum şartını kaldırması ya da en azından Cumhurbaşkanı'nın inisiyatifine bırakmasıdır" dedi.

Böyle bir kararın alınacağı bir dönemde gündemin kısır tartışmalarla meşgul edildiğini dile getiren Soylu, "Hükümet, Fransız Hükümeti nezdinde karar organı üzerinde etkisi olabilecek girişimlerde bulunacağına, değerler üzerinden yürüttüğü kısır politikasını sürdürmüştür" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Soylu, hükümeti ve tüm ilgili kurumları Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini baltalayabilecek böyle bir kararın geri çekilmesi için göreve davet etti.

(TB-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title