Haberler

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kayseri İl Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmasında, "Türkiye'yi birleştirecek irade bizim irademizdir" dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kayseri İl Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmasında, " Türkiye'yi birleştirecek irade bizim irademizdir" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen kongrede bir konuşma yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bu büyük milletin büyüklüğüne hizmet eden bir partiyiz. Partimiz her daim milletin hizmetinde olmuştur. Sancılı bir coğrafyanın ortasında varlığımızı devam ettirdiğimiz gibi zaman zaman sıkıntılar çekerek yeniden bugünlere kadar geldik" diye konuştu.

Uysal, "Bu ülke vardı, Demokrat Parti'de vardı diyoruz. Anadolu büyüklüğündeki dava taşını yeniden yerine koyma mücadelesindeyiz. Bu ülkenin geçmişini biliyoruz. Bu ülkenin geçmişine sahip çıkıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Türkiye'yi bölen anlayışa karşı olacaklarını belirten Uysal, "Milletimizin geleceği üzerinden değil de geçmişi üzerinden konuşanların tersine Türkiye'nin gündemini meselesini konuşmak için buradayız. Türkiye'yi birleştirecek irade, bizim irademizdir. Türkiye'de siyaseti imtiyazlı bir alana dönüştürerek, yasaklarla, yoksulluklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceklerini söyleyip, bugün ki tek başına iktidar olanlar Türkiye'yi hak ettiği yere getirememiştir" şeklinde konuştu.

Türkiye'de demokrasi açığı olduğunu savunan Uysal, "Türkiye'de eksik olan demokrasiyi Demokrat Parti tam anlamıyla sağlayacaktır. Türkiye'de basın mensupları da dahil olmak üzere iktidar tarafından bastırılan, sesi susturulan bir duruma gelinmiştir. Biz Demokrat Parti olarak bunun önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bugün İmralı'yı başka düşünceler haline getirenlere hakkımızı helal etmiyoruz. İmralı süreci diye milletin önüne konulan bu konuyu Demokrat Parti olarak kabul etmiyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gültekin Uysal Demokrat Parti Kayseri Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title