Haberler

Dp Genel Başkan Adayı Soylu, Manisa'da

Demokrat Parti (Dp) Teşkilatları Büyük Kongreye Hazırlanırken, Genel Başkan Adaylarından Süleyman Soylu da Manisa'ya Gelerek Partililerden Destek İstedi. Soylu, Partinin Son Yıllarda Halktan Uzaklaştığı İçin Bu Duruma Geldiğini İddia Etti.

Demokrat Parti (DP) teşkilatları büyük kongreye hazırlanırken, genel başkan adaylarından Süleyman Soylu da Manisa'ya gelerek partililerden destek istedi. Soylu, partinin son yıllarda halktan uzaklaştığı için bu duruma geldiğini iddia etti.

DP Manisa il binasında partililerle bir araya gelen DP Genel Başkan Adayı Süleyman Soylu, "Başlattığımız harekete 'Beyaz Yürüyüş' adını verdik. Çünkü Türkiye'de yeni bir alternatife ihtiyaç var. 35 milyar dolar cari açığın oluştuğu bu ülkede kimse işlerin iyi gittiğini söyleyemez" dedi.

İşsiz kalan insan sayısının Bayburt ilinin nüfusu kadar olduğunu anlatan Soylu, şöyle konuştu: "Ancak bütün bunlara rağmen alternatif olamadık. Oysa partimiz Türkiye'nin çimentosudur. Kendimizi yenileyemediğimiz için takip edilen değil takip eden bir parti olduk. Problem tabanla tavan arasındaki uzaklaşmadan kaynaklanıyor. Eğer tabanın hakkını gasp ediyorsanız olmaz. Taban tavan kucaklaşması olmazsa siyasette başarılı olamazsınız. Çünkü bu bir topyekün harekettir. Liderin yanındaki kişiler kesici ve

biçici olmamalı. Biz bu anlayıştan uzak bir parti oluşturacağız."

Konuşmanın tamamlanmasının ardından DP İl Başkanı Rıfat Uygur, genel başkan adayı Süleyman Soylu'ya mesir macunu hediye etti. "Büyük kongrede kimi destekleyeceksiniz?" şeklindeki soruya Uygur, "Henüz karar vermedik. Yönetim toplantımızın ardından son kararımızı vereceğiz" diye cevap verdi.

(MY-ÖA-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title