Haberler

Dp Çorum İl Teşkilatı'nda Toplu İstifa

Milletvekili Aday Listesinde Adnan Türkoğlu Yerine Dr. Tahir Mantı'nın 1. Sıraya Getirilmesi, Demokrat Parti (Dp) Çorum İl Teşkilatı'nda Toplu İstifaya Yol Açtı.

Milletvekili aday listesinde Adnan Türkoğlu yerine Dr. Tahir Mantı'nın 1. sıraya getirilmesi, Demokrat Parti (DP) Çorum İl Teşkilatı'nda toplu istifaya yol açtı.

DP'den 3 belediye başkanı, 3 teşkilat başkanı, 14 belediye meclisi üyesi, 33 teşkilat üyesi olmak üzere toplam 53 kişi istifa etti. İstifa edenler arasında DP Uğurludağ İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kiday ile 4 belediye meclisi üyesi, Tuğlu Belde Belediye Başkanı Mehmet Ali Akay ile 4 belediye meclisi üyesi, Alibey Belediye eski Başkanı Ahmet Bal ile 6 belediye meclisi üyesi ve Uğurludağ, eski Alibey, Tuğlu belde teşkilatları bulunuyor.

DP İl Teşkilatı'nda düzenledikleri basın toplantısı ile istifalarını açıklayan belediye başkanları, DP Genel Merkezi'nin tabanın sesine kulak vermesini ve teşkilatlarını dinlemesi gerektiğini ifade etti.

Belediye başkanları adına basın açıklamasını okuyan Uğurludağ Belediye Başkanı Mehmet Kiday, 22 Temmuz 2007 yılında yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde tabanın sesine kulaklarını tıkayan DP Genel Merkezi'ne tepki için toplu olarak istifa ettiklerini belirterek, "Bizi dinlemeyen, bizim söylemlerimize kulaklarını tıkayan ve yıllardır bu davaya hizmet eden kişileri dışlayan bir anlayış içerisinde olan bir oluşumun içerisinde daha fazla duramayız. DP Genel Merkezi geri adım atarak, yanlışlığı

düzeltmediği müddetçe daha çok istifalar gelecek" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kiday, "Sayın Genel Başkanımız seçimlerde başarılı olmak istiyorsa, tabanın sesini dinlesin ve yapmış oldukları yanlıştan geri dönsün. Biz yıllardır bu dava için mücadele eden Adnan Türkoğlu'nun 1. sırada yer almasını istiyoruz. Eğer bizim isteğimize değer veriliyorsa, yanlıştan dönülür; yok verilmiyorsa, seçimlerde bu yanlışlıkların bedelini ağır öderler" diye konuştu.

Tuğlu Belediye Başkanı Mehmet Ali Akay, DP Genel Merkezi'nin kendi başına hareket etmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Tabanı dinlemeyen partilerin sonu hüsranla biter. Biz DP'nin eski ruhunun yeniden gelmesi için mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meclis'e girmeyerek DP'nin çizgisinden çıkan ve son olarak da milletvekili adaylarının belirlenmesinde tabanı hiçe sayan bir anlayışın içerisinde olmayacağız. Benimle birlikte belediye meclisi üyelerim ve belde teşkilatının tamamı istifa

etmiştir ve istifaların da devamı gelecektir" dedi.

Bayat İlçesi Alibey Belde Belediye eski Başkanı Ahmet Bal ise "Biz bugüne kadar yanlışlıkların içerisinde bulunmadık ve hep parti olarak da haksızlıklara karşı çıktık. Şimdi teşkilatın istediği ve tabanın beklediği adaylar yerine kendi mantıklarınca oy kaybı olacağını bile bile kendi başlarına hareket etmişler ve bizi hiçe saymışlardır" şeklinde konuştu.

(ES-BÖ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title