Haberler

DP Bursa İl Başkanı, AKP'li Sedat Yalçın'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ahmet Yıldırım ve il yönetimi, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret etti.

Demokrat Parti (DP) Bursa İl Başkanı Ahmet Yıldırım ve il yönetimi, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret etti. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa'da partiler arasındaki hoşgörü ortamına katkı vereceğine inandığı ziyaret için DP İl Başkanı Ahmet Yıldırım ve yönetimine teşekkür eti.

AK Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Başkan Yardımcıları Cemalettin Torun, İsmail Hakkı Edebali, Ömer Demir, Abdullah Duman, DP İl Başkanı Ahmet Yıldırım ve il yönetimi katıldı. Sedat Yalçın'a ziyareti kabul ettiği için teşekkür eden Ahmet Yıldırım, partiler arası bu tarz diyalogların sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Bursa'nın bir takım sorunları olduğunu belirten Yıldırım, Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm ile ilgili Yalçın'dan bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yalçın, "Bursa'da partiler arasındaki hoşgörü ortamına katkı vereceğine inandığım ziyaret için DP İl Başkanı Ahmet Yıldırım ve yönetimine teşekkür ederim. Bursa'nın temel konuları her zaman partiler arasında diyaloğun ana gündemi olması gerekir." dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜYÜK BİR FIRSAT

Kentsel dönüşüm konusuna değinen Başkan Yalçın, "Bursa yakın tarihte büyük göçler yaşadı. Kentimiz problemli konut stoğu ile karşı karşıya kaldı.

Şehircilik anlamında büyük sorun yaşadı. Bu orta vadeli bir planla kesinlikle çözülebilir. Meclis'te kabul edilen kentsel dönüşüm yasası büyük bir fırsattır. Kentsel dönüşüm ile birlikte Bursa'nın 20-30 yıllık bir perspektifinin ortaya konulması gerekiyor. Bu konunun siyasete malzeme edilmemesi lazım. Partiler üstü tarzda olayın yürütülmesi çok önemli. Konutlar yapılırken ulaşım da, altyapı da ona bağlı olarak bir plan içerisinde elden geçirilmeli. Bu yapılan çalışmaların tamamının büyük ölçekli planlara uygun olarak yürümesine dikkat etmek gerekir" diye konuştu.

Kentsel dönüşümün 'yüksek binalar yapıp mahalleleri de bunların içine koymak olmadığını' söyleyen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, "O mahalledeki yaşamı, kültürü koruyacak şekilde yeni mahalleri dizayn etmek gerekiyor. Bunlar süreçlere, zamana yayılarak yapılacak iş" diye ifade etti.

(AÇ)

23.07.2012 23: 29: 53

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demokrat Parti Sedat Yalçın Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title