Haberler

Down Sendromlu Ümmühan, Geleceğe Kulaç Atıyor

Merkezefendi ilçesinde down sendromlu genç kız, belediyenin kurduğu portatif havuzda aldığı eğitimle yüzmeyi öğrendi.

Merkezefendi ilçesinde down sendromlu genç kız, belediyenin kurduğu portatif havuzda aldığı eğitimle yüzmeyi öğrendi.

Down sendromlu 14 yaşındaki Ümmühan Girgin, yaz tatilinde Merkezefendi Belediyesi'nin "Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz" projesi kapsamında Sevindik Mahallesindeki Şehit Hasan Eser Ortaokulu'nda kurduğu portatif havuzda yüzme kursuna başladı.

Annesi Yeliz Girgin'in yardımıyla kursa devam eden ve antrenör Serpil Hüsünbeyi'nin gözetiminde yüzmeyi öğrenen Ümmühan, artık kimsenin yardımı olmadan yüzebiliyor. Yüzündeki gülümsemeyle çevresine ışık saçan Ümmühan'ın bu azmi, ailesine de büyük sevinç ve umut kaynağı oldu.

Kızı Ümmühan'ı yüzme kursuna getiren anne Yeliz Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının yüzmeyi öğrenmesiyle ailece çok mutlu olduklarını, yüzme ile kızının geleceğe kulaç attığını belirtti.

Merkezefendi Belediyesi'ne teşekkür eden Girgin, "Bu kurs bizim için çok iyi oldu. Evde çok sıkılıyordu. Her zaman dışarıya çıkaramıyorduk. Buraya gelmekle hem sıkıntısını atıyor hem de eğleniyor. Onun yüzdüğünü görünce biz de mutlu oluyoruz. İnşallah kızım ileride daha iyi bir yüzücü olur." dedi.

Yüzme antrenörü Serpil Hüsünbeyi de Ümmühan'ın başarılı bir öğrenci olduğu ifade ederek, "Ümmühan'ın ilk başlarda su korkusu vardı ancak zaman geçtikçe alıştırdık. Burada arkadaşları falan olduğu için daha çabuk alıştı. Sudan korkan bir çocuk bir derste suya atlamayı öğrendi. Hatta birdenbire bunu yapabildiği için annesi de çok şaşırmıştı. Ümmühan istediğinde yapabilen bir çocuk, daha iyisini de yapabileceğini biliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

title