Haberler

Down Sendromlu Özel Sporcu  İrem Öztekin'den Dünya Rekoru Geldi

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendrom Yüzme Milli Takımı Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Avrupa Açık Yüzme Şampiyonasında İrem Öztekin, 100 Metre Kelebekte 2.03.32 derecesi ile Gençler Dünya Rekorunu kırdı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendrom Yüzme Milli Takımı Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Avrupa Açık Yüzme Şampiyonasında İrem Öztekin, 100 Metre Kelebekte 2.03.32 derecesi ile Gençler Dünya Rekorunu kırdı. 200 metre kelebek Açık yaş Avrupa Rekoru 4.41,11 derecesi ile Muhammed Tuğrul Şahin'den geldi.

MADALYA AVCISI İREM ÖZTEKİN!

DSISO Avrupa Açık Yüzme Şampiyonasına büyükler kategorisinde ilk kez katılan genç yüzücümüz İrem Öztekin Şampiyonada 4 madalya alarak yeni bir rekorun sahibi oldu.

İlk gün 50 metre kelebek stilde Avrupa 2.ncisi olurken, daha sonra sırası ile 200 metre serbest stilde Avrupa 3.cüsü,  50 metre sırtüstü stilde Avrupa 3.ncüsü ve 100 Metre Serbest Stilde  Avrupa 3.cüsü oldu. Öztekin 1 gümüş ve 3 bronz madalya olmak üzere toplamda 4 madalya kazanarak ayrı bir rekora imza attı.

DÜNYA REKORUNU ŞEHİTLERE ARMAĞAN ETTİ

İrem Öztekin çok mutluyum, gururluyum, bize bu imkanları sağlayan federasyon başkanımız Birol Aydın'a ve bana güvenen antrenörlerime çok teşekkür ediyorum, kazandığın bu madalyaları ve kırdığım dünya rekorunu Kahraman Şehitlerimize armağan ediyorum' dedi.

Federasyon başlakanı Birol Aydın ise Özel Sporcular son yıllarda altın çağını yaşıyor. 2012 yılından bu yana performansa dayalı yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bize inanan ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Spor Bakanımız Sayın Dr.Osman Aşkın Bak'a sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim amacımız Özel Sporcularımızın hayatın  tam merkezinde olmaları, edirneden - karsa tüm özel çocuklarımıza spor yaptırmak, bu yolda bize desteklerini esirgemeyen tüm Devlet Büyüklerimize, kişi, kurum ve kuruluşlara, sponsorlarımıza yürekten teşekkür ediyorum,"

2017 DSISO Avrupa Açık Yüzme Şampiyonasında İrem Öztekin 1 Gümüş, 3 Bronz Madalyanın sahibi olurken, Cengizhan Dönmez ise 800 metre serbest stilde Avrupa 3.ncüsü olarak bronz madalya Fatma Çağla Demir ise 400 metre karışık stilde    Avrupa 3.ncüsü olarak Ülkemize bronz madalyayı kazandırdı. Bu sonuçlar ile Türk Milli Takımı 1 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere toplamda 6 madalya kazanmış oldular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Fransa Paris Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title