Haberler

Down sendromlu gencin askerlik hayali gerçek oldu

Güncelleme:

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 19 yaşındaki down sendromlu Umutcan Uzunoğlu'nun askerlik hayali gerçekleştirildi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 19 yaşındaki down sendromlu Umutcan Uzunoğlu'nun askerlik hayali gerçekleştirildi.

Barış Pınarı Harekatı'nın da başlamasıyla televizyonda askerleri gören Umutcan, ailesine askere gitmek istediğini söyledi.

Umutcan'ın isteğinde ısrarcı olması üzerine ailesi, kent protokolünün de katkısıyla bu hayali gerçekleştirme imkanı buldu.

Üniforma giyen ve konvoy eşliğinde İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Umutcan için Atatürk Mahallesi'ndeki evlerinin bulunduğu sitede de "asker kınası" yapıldı.

"En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla alana gelen ve Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz tarafından eline kına yakılan Umutcan gönlünce eğlenerek, davetlilerle fotoğraf çektirdi.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yaptığı konuşmada, Umutcan'ın askere gitme hayalinin kendisini gururlandırdığını belirterek, "Umutcan bizlere bir kez daha askerliğin sadece bilek işi olmadığını, yürek işi de olduğunu gösterdi. Bu ülkenin bağrından çıkmış, sınır ötesinde operasyon yapan aslan parçaları, onlar bizi duyuyorlar. Allah onların tekerine taş değdirmesin. Cenab-ı Allah ordumuza havada, karada, denizde, her yerde muzafferiyetler nasip etsin." dedi.

Baba Ramazan Uzunoğlu da düzenlenen etkinlik sayesinde oğlunun çok mutlu olduğunu anlatarak, "Oğlum askerleri çok seviyor. Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla Umutcan'ın coşkusu daha da arttı. Askerleri gördükçe sürekli asker selamıyla televizyonun karşısında onları selamlamaya başladı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Barış Pınarı Harekatı Kahramankazan Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title