Haberler

Down Sendromlu Genç Yazara Fahri Doktora Diploması

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi down sendromlu 24 yaşındaki yazar Pelin Atakan’a fahri doktora diploması verecek.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi down sendromlu 24 yaşındaki yazar Pelin Atakan'a fahri doktora diploması verecek.

Çocukluğu ve gençliğinde gökyüzünden seçtiği bir yıldıza hayatını anlatan ve yazılarıyla dikkat çeken Down Sendromlu genç yazar Pelin Atakan'a İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından fahri doktora diploması verilecek. Babıali Kültür Yayınları'ndan çıkan ilk kitabı 'Pelince Artık Yalnız Değilim' adlı günlüğü ile yayın hayatına merhaba diyen Atakan'ın başarısı Yeni Yüzyıl Üniversitesi yöneticilerini de harekete geçirdi. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenecek, Pelin Atakan'ın fahri doktora diploma töreni 22 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'te gerçekleşecek.

PELİN ATAKAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

24.03.1990 yılında Amasya'da doğdu. Okul çağı geldiğinde, Amasya Gazi İlkokulu'nda, alt özel sınıfta eğitime başladı. Daha sonra Amasya Bahçeleriçi İlköğretim okuluna geçti. Eğitimi sırasında bir yandan da Umutcan Rehabilitasyon Merkezi'ne devam etti. 4. sınıfa Borsa İlköğretim Okulu'nda başladı. 7. sınıfta Pelin'in hiç beklemediği bir şey oldu. Anne ve babasının ayrılmasıyla ablasıyla birlikte annesinin memleketi Tekirdağ'a yerleşti. Yazar Pelin'in ilk cümlelerini yazdığı zaman tam da bu zamandır. Annesini mutlu etmek adına yazdığı şiirler ve notlar Pelince Günlük'ünün ilk işaretleridir.

Tekirdağ'dan Amasya'ya uzanan eğitim hayatının sonunda ÖMSS sınavını yüksek bir puanla kazanan Pelin Atakan, Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde aday memur olarak göreve başladı. Bir yılını dolduran Pelin, kısa bir süre önce asil memurluğa geçti. Müzik dinlemeyi, şarkı söylemeyi, dans etmeyi çok seviyor. Ailesiyle yaptığı seyahatler neşesini ikiye katlıyor. Bazen hüzünleniyor yine. O zaman kalemine sarılıp yazıyor. Yazdığı ve okuduğu anlar kendini en rahat hissettiği anlar. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Tekirdağ Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title