Haberler

Down Sendromlu Genç Müşterilerin Göz Bebeği Oldu

Adıyaman'da bir restoranda çalışan down sendromlu 21 yaşındaki Enes Korkmaz, çalışkanlığı ve güler yüzüyle müşterilerin göz bebeği oldu.

Altınşehir Mahallesi'nde bir restoranda yaklaşık bir aydır garsonluk yapan Enes Korkmaz, bir yanda çalışıp ekmeğini kazanırken, bir yanda da sempatik davranışıyla müşterilerinin gönlünde taht kuruyor.

Sabah erken saatte işe başlayan ve müşterileri kapıda "Hoş geldiniz" diyerek karşılayan Korkmaz, güler yüzüyle restoranın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

İş yerinde bardakları yıkayıp, temizlik yapan Enes Korkmaz, müşterilerin siparişlerini eksiksiz aklında tutarak restoran sahibinden tam not alıyor.

"İşimi seviyorum"

Adıyaman Özel Eğitim Uygulama Merkezinden mezun olarak liseyi başarıyla tamamlayan Enes Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, restoranda çalıştığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Müşterileri tarafından ilgiyle karşılandığını belirten Korkmaz, "Müşteriler beni çok seviyor. İşimi seviyorum. Çalışanlar da beni çok seviyor. Bu yıl liseden mezun oldum. Yaklaşık bir aydır çalışıyorum. Müşterileri kapıda güler yüzle karşılıyorum. Burada her türlü işi yapmaya çalışıyorum. Kazancımla aileme de katkı sunuyorum. Patronumla aram iyi, kendisine çok teşekkür ederim." dedi.

"Bu çocuklarımızın hizmet sunması mutluluk verici"

Müşterilerden Serpil Yücel ise down sendromlu bir gencin restoranda çalışmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bu gençlerin hayata artı bir anlam kattığını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

"Bu çocuklarımızı bu alanlarda görmek ve hizmet sunmaları mutluluk verici. Enes kardeşimiz bizi güler yüzlü ve sıcak karşıladı. Bu çocuklarımızın çalışması toplumun bir parçası olduklarını bizlere bir kez daha gösteriyor."

"Çok güzel çalışıyor"

Restoran sahibi Zeynel Abidin Dinç ise geçen ay katıldığı Down Sendromlular Günü dolayısıyla down sendromluları restoranına davet ettiğini anımsattı.

Dernek yetkilisine down sendromlu bir genci restoranında çalıştırmak istediğini söylediğini anlatan Dinç, şunları kaydetti:

"Bu gençleri bu tür müesseselerde değerlendirmek gerekiyor. Enes, çok güzel çalışıyor, biz razıyız. Burada her türlü işi yapıyor. Restoranda kasa hariç her işi yapıyor. Adıyaman'daki diğer esnaf arkadaşlarımızın da bu gençleri işletmelerinde değerlendirmesini umut ediyorum. Down sendromlular evde oturduklarında toplumdan dışlanıyor. Onların hiçbir eksiği yok, fazlası var. Müşteriler, Enes'in down sendromlu olduğunu onunla konuşana kadar bilmiyordu. Enes, masaları temizliyor, servis açıyor, çay bardaklarını yıkıyor, elinden her iş geliyor. Diğer personelimiz de Enes'e yardımcı oluyor."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title