Haberler

HCC, NCC İçin Ortak Yatırım Kararı Verdi

Güncelleme:

DowAksa, Rusnano ve Kompozit Holding, Kompozit Nanoteknoloji Merkezi için ortak yatırım kararı verdi.

DowAksa, Rusnano ve Kompozit Holding (HCC), Kompozit Nanoteknoloji Merkezi (NCC) için ortak yatırım kararı verdi

Yapılan açıklamaya göre, DowAksa, Rusnano ve HCC arasında bugün imzalanan anlaşmayla, HCC ve Rusnano Grubu iştiraki Altyapı ve Eğitim Programları Fonu (FIEP) ortak projesi olan NCC'ye gelecekte yapılacak yatırımlar şekillendirildi. Üç yatırımcı kuruluş olan HCC, DowAksa Advanced Composites Holdings B.V. ve FIEP'ten her biri, sürecin sonunda NCC'nin üçte birlik eşit hissesine sahip olacak.

DowAksa Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, DowAksa Yönetim Kurulu Üyesi ve Dow Hafif Malzemeler ve Devlet Müşterileri Küresel İş Direktörü Doug Parks, Rusnano Üst Yöneticisi (CEO) Anatoly Chubais ve HCC CEO'su Leonid Melamed Moskova'da düzenlenen Açık Yenilikçilik Forumu kapsamındaki "Sınır Tanımayan Kompozitler" konferansında sözleşmeye imza attı.

DowAksa'nın NCC'nin ikinci tur finansmanına katılarak NCC kuruluş sermayesine yaklaşık 134 milyon ruble (4,3 milyon dolar) katkıda bulunarak hisselerin yüzde 33,3'üne sahip olması planlanıyor.  DowAksa'nın mevcut 10 yıllık faaliyet planında yer alan bu yatırım, hissedarlar tarafından da onaylandı. İkinci tur finansmanda da yer alacak olan HCC ve FIEP ise DowAksa ile eşzamanlı olarak yatırım yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mehmet Ali Berkman, Dow ve Aksa'nın geçen yıl güçlerini birleştirerek karbon elyaf üretimine başladığını hatırlattı. Dünya akrilik pazarının yüzde 14'üne sahip Aksa'nın, üretimini büyük ölçüde arttırma imkana sahip olduğunu aktaran Berkman, "Karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik sıkı kurallar nedeniyle artan talep ışığında bu genişleme kapasitesinin Dow'un üstün malzemeleri ve üretim teknolojileriyle birleşmesi, DowAksa'nın bu talebi karşılayabilmesini sağlıyor. Bu yeni ortaklık, Rusya'nın araştırma ve geliştirmedeki gücünü DowAksa'nın benzersiz üretim altyapısıyla birleştirerek petrol ve gaz, inşaat, rüzgar enerjisi ve ulaşım gibi birçok alanda kompozit uygulamalarını iyileştirecek" açıklamasında bulundu.

Douglas Parks ise, söz konusu anlaşmaya ilişkin "Bu anlaşmayla, DowAksa'nıın büyüyen Rusya karbon elyaf kompozit piyasasına petrol, gaz ve altyapı uygulamalarına odaklanarak hızlı bir şekilde girmesini sağlamanın yanında, birinci sınıf mühendislik uzmanlığına, pilot üretim ekipmanı ve olanaklarına, yeni geliştirilen ürünlere erişimini sağlayarak DowAksa'nın iç yatırım maliyetlerini de önemli ölçüde düşürecek" değerlendirmesini yaptı.

Anatoly Chubais de, NCC'nin DowAksa ile ticari ve teknolojik ortaklığın getirdiği tüm fırsatlardan en iyi şekilde yararlanacağını aktararak, "Bu ölçekte bir ortağımız olduğunda, büyük önem taşıyan karbon kompozit malzemeler alanındaki portföyümüz genişleyecek ve havacılıktan spor endüstrisine kadar geniş bir yelpazede hizmet verme olanağı doğacak" ifadelerini kullandı.

Leonid Melamed ise DowAksa ile yapılan iş birliğinin, muhtelif endüstriyel uygulama alanlarına sahip kompozitlerden yeni ürünler geliştirilmesinde yeni bir aşamaya ulaşmasına yardımcı olacağını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Moskova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title