Haberler

Döviz Satış Bürosu ve Kuyumcuyu Silahla Soymaya Çalışan Cezaevi Firarisi Güvenlik Kamerasına Yakalandı

4 Şubat 2007 Tarihinde Kastamonu Cezaevi'nden Kaçan ve Döviz Satış Bürosuyla Bir Kuyumcuyu Silahla Soymaya Çalışırken Panikleyip Kaçan Zanlı, Güvenlik Kameralarına Yakalandı. Görüntüleri İzleyen Polis, Cezaevi Firarisini Kısa Sürede Yakalandı.

4 Şubat 2007 tarihinde Kastamonu Cezaevi'nden kaçan ve döviz satış bürosuyla bir kuyumcuyu silahla soymaya çalışırken panikleyip kaçan zanlı, güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntüleri izleyen polis, cezaevi firarisini kısa sürede yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; her iki soygun teşebbüsü de dün sabah saatlerinde Pendik'te yaşandı. İddiaya göre; dün saat 11.00 sıralarında Pendik Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Saray Döviz bürosuna gelen Fırat Görgülü (26), silahını çekerek çalışanlardan camın arkasından para istedi. Çalışanların tepki göstermesi üzerine paniğe kapılan Görgülü, bürodan hızla kaçarken biryandan da çalışanları tehdit etti. Döviz bürosundan kaçan zanlı bu olaydan 2 saat sonra aynı caddeye bağlı Cavitpaşa Sokak'ta bulunan Zümrüt Kuyumculuk'a geldi. Burada işyeri sahibine silah çeken Görgülü, işyeri sahibinden bilezikleri vermesini istedi. İşyeri sahibinden olumsuz yanıt alan Görgülü, işyeri sahibinin elini çekmeceye atmasıyla paniğe kapılarak kuyumcudan kaçtı.

Soygun teşebbüsleri üzerine harekete geçen Pendik Polisi, güvenlik kamerası kayıtlarını izledi. Her iki soygun girişiminin de aynı kişi tarafından yapıldığını belirleyen polis, soygun teşebbüsünde bulunan zanlının fotoğraflarını ekiplere dağıttı.

Polisin çalışmaları sonucu Görgülü, Pendik'te çarşıda dolaşırken yakalandı. Yakalanan Görgülü'ünün bıçak ve silahla yaralamadan tutuklu bulunduğu 4 Şubat 2007 tarihinde Kastamonu Cezaevi'nden firar ettiği öğrenildi. 21 ayrı hırsızlıktan sabıkası bulunan görgülünün üzerinde soygun teşebbüslerinde kullandığı kuru sıkı silah ile 2 adet bıçak ve Erkan Görgülü ismine düzenlenmiş sahte bir kimlik bulundu.

Kuyumcu dükkanı sahibi Ferhat Sever, "Biranda içeri girdi. Silahı bize doğrultarak bilezikleri istedi. Ben bilezikleri vermedim. Elimi çekmeceye attığımda hemen kaçtı. Arkasından koştuk ama yakalayamadık" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title