Haberler

Dostum Bisikletçileri Başarıya Doymuyor

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve doğa tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi gün geçtikçe kendinden daha fazla söz ettiriyor.

Bu yıl milli bisikletçi Kasım Şen adına düzenlenen 5. Uludağ Bisiklet Performans Tırmanışı ile Yozgat'ta 18. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında bu yıl 3.'sü düzenlenen Ulusal Dağ Bisikleti yarışlarına katılan Dostum Bisiklet Takımı zirve için pedal çevirdi.

Dostum, İnegöl'ün doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı yaparken, bünyesindeki sporcuların katıldıkları yarışmalarda İnegöl'ü en iyi şekilde temsil etmeleri ve yarışmalardan başarı ile dönmeleri İnegöl'ü bir spor şehri kimliğine bürüyor. Alternatif doğa sporları adı altında çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle her geçen kendinden daha fazla söz ettiren Dostum, bünyesindeki sporcular ile önemli başarılara imza atıyor.

Son olarak 5. Uludağ Bisiklet Performans Tırmanışı ile Yozgat'ta 18. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında bu yıl 3.'sü düzenlenen Ulusal Dağ Bisikleti Yarışmalarında boy gösteren Dostum Bisiklet Takımı sporcuları zorluk derecesi yüksek olan parkurları bir bir geride bırakarak zirveye yerleşmeyi bildiler.

ULUDAĞA BİSİKLETLERİYLE TIRMANDILAR

Dostum Bisiklet Takımının el ettiği başarılar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İlk olarak Dostum Bisiklet Takımımız, bu yıl eski milli bisikletçi Kasım Şen adına düzenlenen 5. Uludağ Bisiklet Performans Tırmanışı organizasyonda boy gösterdi. Türkiye, Belçika, Almanya, İran, Amerika ve Avusturalya'dan toplam 800 bisikletçi, Orhaneli Yolu üzerinde bulunan Eker Meydanı önünden başlayarak Uludağ Oteller Bölgesi'ne kadar doğa ile iç içe pedallarını çevirdi. 61,5 ve 45 kilometrelik iki farklı turda pedal çeviren sporcular, 2 bin 450 ve bin 850 metre yüksekliğe kadar çıkarken, Dostum Bisikletçileri Engin Karabacakoğlu ve Murat Pehlivan zorluk derecesi yüksek olan parkurda rakiplerini bir bir geçerek kategorilerinde ilk üçe girmeyi başardılar. Engin Karabacakoğlu birinciliği Murat Pehlivan'da üçüncülüğü elde etti" şeklinde konuştu.

YOZGATTA MADALYA İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Yozgat'ta 18. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında bu yıl 3.'sü düzenlenen Ulusal Dağ Bisikleti Yarışmalarına da katılım gösteren Dostum Bisiklet Takımı sporcularının önemli başarılara imza attığını belirten Aktaş, "Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Yozgat Belediyesinin işbirliğinde gerçekleştirilen Dağ Bisikleti yarışları heyecanı doruk noktasına çıkardı. Hem zorlu parkurları hem de rakiplerini bir bir geçen Dostum Bisikletçisi Engin Karabacakoğlu Master +40 kategorisinde birinciliği elde ederken, Murat Pehlivan'da elit erkekler kategorisinde üçüncülüğü el etti. Dostum Sporcuları madalyalarını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın elinden aldılar" dedi.

Aktaş son olarak, "Sadece rakipleri ile değil sıcakla, yüksek eğilimli yokuşlarda inişlerle mücadele eden sporcularımızı tebrik eder, ilerleyen yarışlarda sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Dostum olarak, gençlerin spor yapması ve doğada güçlerini harcaması kötü alışkanlıklara yönelmemesi için bu tarz etkinliklere katılım göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Yozgat Uludağ İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title