Haberler

Dostluk Derneği İftar Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "On binlerce siyasetçinin, yöneticinin gelip geçtiğini görürsünüz. Bugün bunların sadece bir kısmı hatırlanıyor, hayırla yad ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "On binlerce siyasetçinin, yöneticinin gelip geçtiğini görürsünüz. Bugün bunların sadece bir kısmı hatırlanıyor, hayırla yad ediliyor. Bir kısmı da yine hatırlanıyor ama onların pek hayırla, özlemle yad edildiklerini söyleyemeyiz. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızda üstlendiğimiz her görevi geride kalıcı eserler, kubbede hoş bir sada bırakma anlayışıyla yürüdük" dedi.

Erdoğan, Dostluk Derneği'nin Yenikapı Şehir Parkı'nda düzenlediği iftar programında konuşmasına, "Ahde vefanız, kadirşinaslığınız, sevginiz, yol ve dava arkadaşlığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu mübarek ramazan akşamında sizlerle bir arada olmanın bahtiyarlığını ve heyecanını yaşıyorum. Bizleri böylesine güzide bir toplulukta bir araya getiren, hasret gidermemize, hasbıhal etmemize vesile olan İstanbul Dostluk Derneği'nin kıymetli yöneticilerine, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye başladı.

Erdoğan, 40 yıllık siyaset hayatı boyunca birlikte yol yürüdüğü, mücadelede verdiği, dava arkadaşlığı yaptığı, bugün rahmeti rahmana kavuşmuş kardeşlerini, ağabeylerini ve büyüklerini şükranla, minnetle, rahmetle yad ettiğini belirterek, katılımcıların, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi'ni tebrik etti.

"Büyük bir coşkuyla karşıladığımız Ramazan-ı Şerif'i gönlümüz buruk bir şekilde artık yavaş yavaş uğurluyoruz" diyen Erdoğan, mübarek ramazan ayının son haftasına girildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İnşallah önümüzdeki pazartesiyi, salıya bağlayan gece Kadir Gecesi'ni idrak edeceğiz. Cuma günü de inşallah hep birlikte Ramazan Bayramı'nı yaşayacak, eğer varsa aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri unutup, dostluklarımızı güçlendireceğiz. Ramazanda kazandığımız hasretleri, dayanışma ve paylaşma duygularını gelecek 11 ay boyunca da devam ettireceğimize inanıyorum. Bizim için her türlü görev, her türlü makam, ikbal kavgasının değil, millete hizmet etmenin, onun gönlünü fethetmenin aracıdır. Bu mücadelede üstlenilen görevler, garibin elinden tutmak, yoksulu kollamak, yetime sahip çıkmak, hak ve adaletin tesisini sağlamak bakımından anlamlıdır."

"Bu bir gönül işidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun aynı zamanda bir gönül işi olduğunu belirterek, istikbali sadece geleceğe dair bir tasavvuru, teklifi olanların inşa edebileceğini kaydetti.

Bu niyetle yapıldığı zaman harcanan emeğin, verilen mücadelenin, çekilen zahmetin bir karşılığının olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu işi yalnızca bir kazanç kapısı, ikbal vasıtası, makam aracı olarak görenler açık söylüyorum, yaprağın üzerindeki toz gibidirler. Onların varlıkları hiç kimsenin dikkatini çekmez. Yokluklarında da hiç kimse onları hatırlamaz. Siyasi hayatımıza şöyle bir bakınız. On binlerce siyasetçinin, yöneticinin gelip geçtiğini görürsünüz. Bugün bunların sadece bir kısmı hatırlanıyor, hayırla yad ediliyor. Bir kısmı da yine hatırlanıyor ama onların pek hayırla, özlemle yad edildiklerini söyleyemeyiz. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızda üstlendiğimiz her görevi geride kalıcı eserler, kubbede hoş bir sada bırakma anlayışıyla yürüdük."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AK Parti Genel Başkanlığı, 12 yıllık Başbakanlığı ve son olarak bir yıla yaklaşan Cumhurbaşkanlığı döneminde hep bu bilinçle çalıştığını dile getiren Erdoğan, siyasi hayatı boyunca, inançlarıyla, kökleriyle, ilkeleriyle, dostlarıyla bağlarını daima güçlü tuttuğunu aktardı.

"Millete hizmet etmenin gayreti içinde olduk"

Erdoğan, "Yola çıktıklarımızı, yolda bulduklarımıza değişmeden ancak sürekli kendimizi, kadromuzu, hedeflerimizi yenileyerek, millete hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Burada şu hususun altını özellikle çizmek isterim. Bizler menfaatlerin bir araya getirdiği, tesadüflerin beraber kıldığı kimseler değiliz. Hiç bir zaman da olmadık, olmayız, olmamalıyız. Bilakis biz bu necip millete hizmetkar olmayı en büyük paye gören, 'Hayrun Nas Men Yenfeun Nas' ilkesi gereğince, 'insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir' anlayışıyla bu yolda yürüdük, yürüyoruz. Tutkalı muhabbet olan büyük ve güçlü Türkiye idealine yürekten inanmış bir gönül hareketiyiz. Vefa bu hareketin kilit taşıdır. Ahlak ve erdem bu hareketin mayasıdır. Gönül dünyamızın mimarı Yunus Emre'nin dediği gibi 'Biz sevdik aşık olduk/ Sevildik maşuk olduk/ Her dem yeni doğarız/ Bizden kim usanası."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 40 yıl boyunca millete hizmet etmekten asla usanmadıklarını, çıktıkları kutlu yolda, milletle her zaman aynı istikamette yürüdüklerini, millete mahcup olacak, güvenini sarsacak, gönül bağını tahrip edecek bir yola asla tenezzül etmediklerini söyledi.

İhanet edenlerin, hırsına yenik düşenlerin, korkanların, egolarının kurbanı olanların, nefesi kesilenlerin elbet çıktığını, onları oldukları yerde bıraktıklarını ve yola devam ettiklerini anlatan Erdoğan, bu süreçte darbe teşebbüslerine, provokasyonlara, sabotaj girişimlerine maruz kaldıklarını ama asla mücadeleden vazgeçmediklerini, istikameti değiştirmediklerini, duruşlarını bozmadıklarını belirtti.

Sadece içeriden değil ulusal ve uluslararası baskı gruplarının da her türlü oyunu oynadığını, yılmadıklarını, usanmadıklarını üzerine üzerine gittiklerini dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zira biz biliyorduk ki hakimler hakimi olan sadece Allah'tır. Zor ve meşakkatli bir sefere çıktığımızı, uzun bir yolun yolcusu olduğumuzu biliyorduk. Çünkü ömrünü sadece çelme takmaya, engel çıkarmaya, bozgunculuğa adamış bir çok çevre var. Aynı şekilde tüm umudunu, darbeye provokasyona, manipülasyona, iç ve dış vesayet odaklarının baskılarına bağlamış olanlar var. Yürümediler mi? Yürüdüler. Cübbeleriyle yürüyenler oldu. Neticesi ne oldu? Koskoca bir hiç. Onlar mahcup oldu. Onlar mağlup oldu. Halkı arkasına alanlar, halkın çizdiği istikamette gidenler, hakka teslim olanlar galip oldu. Biz ise bugüne kadar her ne yaptıysak, bunlara rağmen yaptık."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (1)

Murat.:

Sen Hep Gönüllerde Sevgiyle Hasretle Özlemle Anılacaksın Sayın Cumhuru Reisim . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title