Haberler

Dost Tarikatı Liderinin Öldürülmesiyle İlgili 5 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

Dost Tarikatı Lideri İhsan Güven ve Eşi Sibel Güven'in Öldürülmesine İlişkin 5 Sanığın Yargılandığı Davaya Devam Edildi.

Dost tarikatı lideri İhsan Güven ve eşi Sibel Güven'in öldürülmesine ilişkin 5 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Abdülselam Tutal, Burhanettin Yalçın, Burak Çileli, Selim Aydın ve Emin Koçhan ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanık Abdülselam Tutal, polis ifadesindeki imzaları kabul etmediğini belirtti. Tutal'ın imzaların kendisine ait olmadığını iddia etmesi üzerine oturarak ve ayakta imza örnekleri alındı. 3 yıldır tutuklu olduğunu belirten Tutal, "Tutuklandığım günden beri başım dik, alnım açıktır" dedi.

Yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre suçlanacak bir durumunun olmadığını söyleyen Tutal, "Savunma pozisyonunda olanlar bizi yargılayanlardır" diyerek tahliyesini talep etti.

Tüm duruşmalarda olaylarla ilgisinin bulunmadığını ifade eden Emin Koçhan ise ifadesinde cinayetlerle ilgisinin bulunmadığını ve bunun da dosyadaki delillerden sabit olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Sanıkların savunmasının ardından görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, emniyet ifadesindeki imzalarını kabul etmeyen Tutal'dan alınan yeni imza örneklerinin tüm dosya ile incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti Tutal'ın polis ifadesinde yer alan imzaların kendisine ait olup olmadığının araştırması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Pervari Nüfus Müdürlüğü ve Askerlik Şube Başkanlığı'ndan varsa sanığın imza örneklerinin aslının istenmesine karar verdi. Kamu kurum ve kuruluşlarından sanığa ait imza örnekleri geldiğinde duruşma günü beklenmeksizin dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

(YM-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title