Haberler

Dosabsiad Yönetim Kurulu Başkanı Özüm:

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Özüm, 'Geride bıraktığımız yıl, yeniden ayağa kalkmak adına ciddi bir hazırlık dönemi olmuştur' dedi.

Özüm, yazılı açıklamasında, dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin, Türkiye ekonomisini de önemli ölçüde etkilediğini belirtti.

Son iki yılda kaybedilenleri toparlama ve üretim kapasitesini artırma adına belki çok önemli bir yol kat edilemediğini, ancak 2011 yılına daha güvenle bakılması için olumlu adımlar atıldığını ifade eden Özüm, ülke ekonomisinin genel olarak yükselişe geçtiğine dikkati çekti.

Özüm, kriz döneminde her açıklanan ekonomik veride ciddi kayıpların yaşandığını hatırlatarak, şunları kaydetti: 'İşsizlik rakamları 2009 yılında yüzde 23'ü bulmuştu. Bu rakamlar hepimizin moralini ve motivasyonunu bozuyordu. 2010 yılı işte bu moralin yerine gelmesi ve sanayicinin yeniden üretime odaklanması adına güzel bir yıl oldu. Kasım ve aralık ayı verilerini henüz bilmiyoruz, ama o verilerin de olumlu çıkacağını düşünüyorum. Geneli itibariyle geride bıraktığımız yıl yeniden ayağa kalkmak adına ciddi bir hazırlık dönemi olmuştur.'

Asıl kalkınma hamlesini 2011'de beklediklerini vurgulayan Özüm, şöyle devam etti: 'Geçmiş yıllarda en kötü günleri hep birlikte gördük. 'Bundan daha kötüsü olamaz' dedik. Gerçekten de daha kötü durumlar yaşanmadı. Bu yılı toparlanma olarak geçirdik. Yaşadığımız sıkıntıları bir nebze olsun üstümüzden attık. Ekonomik göstergeler her açıklandığında biraz daha iyi yolda olduğumuzu gördük. Şimdi yeni yılı düşünme ve yeni yıla hazırlanma zamanı geldi. Sanayiciler olarak aynı heyecan ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. 2011 yılının ilk aylarında da belki kalkınma hızı ile devam edilebilir. Ancak yılın yarısından sonra ben çarkların yeniden hızlanacağını ve kaldığımız yerden devam edeceğimizi düşünüyorum.'

(HLK-YIL) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title