Haberler

Dortmund, Lucescu'yu Bozguna Uğrattı

Güncelleme:

Borussia Dortmund, sahasında Shakhtar Donetsk'i 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

2-2 sona eren ilk maçın rövanşında Dortmund ile Shakhtar Donetsk Almanya'da karşı karşıya geldi. Milli futbolcumuz Nuri Şahin maça yedek başlarken iki takım da zorlu mücadeleye dengeli başladı.

Dortmund yaptığı paslarla orta saha hakimiyetini eline alırken aradığı golü de 31. dakikada buldu. Sağdan kullanılan kornerde çok iyi yükselen Santana düzgün bir kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi.

Golden sonra da hızını alamayan ev sahibinde günün yıldız isimlerinden Mario Gözte altı dakika sonra fileleri havalandırdı ve bu golle Borussia Dortmund rakibi karşısında soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci devreye konuk Shakhtar etkili başlasa da 50. dakikaya kadar yakaladıkları iki fırsatı değerlendiremeyince Dortmund ağırlığını hissettirmeye başladı. 59'da savunmanın hatasından faydalanan Blaszczykowski skor tabelasını 3-0'a getirdi.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde de daha etkili bir performans sergileyen ev sahibi oldu. Son yarım saatte başka gol olmayınca Borussia Dortmund 3-0'lık galibiyetle adını bir üst tura yazdıran taraf oldu.

Kaynak: AA / Spor

Shakhtar Donetsk Mircea Lucescu Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title