Haberler

Dortmund: Bourssıa Dortmund'da İşler Karıştı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) Ekiplerinden Borussia Dortmund, Teknik Direktörü Bert Van Marwijk'le Yollarını Ayırdı.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Borussia Dortmund, teknik direktörü Bert van Marwijk'le yollarını ayırdı.

Borussia Dortmund ligin ilk yarısında alınan kötü sonuçlar ve takımın zirve yarışından kopmasının faturasını teknik direktör Bert van Marwijk'e kesti. Marwijk zaten, sözleşmesi 2008 yılına kadar sürmesine rağmen sezon sonunda takımdan ayrılmak istediğini açıklamıştı.

Borussia Dortmund'un son olarak kendi sahasında ilk yarının son maçında Bayer Leverkusen'e 2-1 yenilmesinin bardağı taşıran son damla olduğu ifade ediliyor. Alınan bu yenilgiyle, Dortmund ligde dokuzuncu sıraya kadar gerilemişti.

Eski Feyenoord teknik direktörü 54 yaşındaki Hollandalı Van Marwijk, Borussia'nın başında iki sezon geçirdi ve Alman ekibi iki sezonda da Bundesliga'yı yedinci sırada tamamladı.

Van Marwijk'in görevine son verilmesinden sonra Borussia Dortmund'lu yöneticiler Alman medyasına yaptıkları açıklamalarda takımın başına eski teknik direktörleri Otmar Hitzfeld'in getirilmek istendiğini açıkladı. Ancak, Otmar Hitzfeld, kulüp yetkililerinin açıklamalarından sonra Borussia Dortmund'dan kendisine bir teklif geldiğini buna rağmen teklifi kabul etmediğini bildirdi. Otmar Hitzfeld, halen sürdürdüğü televizyon yorumculuğuna devam etmek istediğini de sözlerine ekledi.

Hitzfeld yönetimindeki Dortmund, 1995 ve 1996 sezonlarında Bundesliga'da şampiyonluğa ulaşmış, 1997'de ise Avrupa Şampiyonu olmuştu. Bu kupalar, kulüp tarihinde en büyük başarılar olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title