Haberler

Dörtlü, Filistin'den Barış Taahhüdü İstedi

Ortadoğu Dörtlüsü, Yeni Kurulan Filistin Hükümetinden, Uluslararası Ambargoların Kaldırılmasının Koşulu Olarak, İsrail ile Barış Yapmak İçin 'Açık ve Güvenilir Taahhütte' Bulunmasını İstedi.

Ortadoğu Dörtlüsü, yeni kurulan Filistin ulusal birlik hükümetinden, uluslararası ambargoların kaldırılmasının koşulu olarak, İsrail ile barış yapmak için 'açık ve güvenilir taahhütte' bulunmasını istedi. Öte yandan, sürgündeki Hamas lideri Halid Meşal, bağımsız Filistin devleti kurulması için diplomatik atak başlatacaklarını söyledi.

ABD, Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği'nden (AB) oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nün üst düzey diplomatları, Filistin ulusal birlik hükümetinden İsrail ile barış yapması için açık ve güvenilir taahhüt vermesi çağrısında bulundu. Dörtlü'nün bildirisinde, Filistin Hükümeti'nin tanınması ve uluslararası yardımların başlatılmasının koşulu olarak, hükümet yetkililerinin resmi olarak şiddetten vazgeçtikleri ve İsrail devletini tanıdıklarını anons etmeleri istendi. Öte yandan Hamas'ın sürgündeki siyasi büro şefi Halid Meşal, 1967 yılında İsrail tarafından işgal edilen topraklarda dahil olmak üzere, bağımsız bir Filistin devleti kurulması için diplomatik atak başlatacakları açıklamasında bulundu. Meşal, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlediği basın toplantısında, "Filistinli yetkililer, Filistin halkına uygulanan ambargonun kaldırılması için tek ses halinde çağrıda bulunuyor. Başlatacağımız diplomatik ataklar, İsrail'in 1967'de işgal ettiği sınırlarında içinde bulunduğu ve Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin devleti kurulması, ayrıca İsrail'deki tüm Filistinli tutsakların serbest bırakılmasını amaçlıyor" dedi.

(AFP-OYK-OYK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title