Haberler

Dörtçelik Eml Bahçesinde Nefes Kesen Tatbikat

28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında Bursa İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nde (EML) gerçekleştirilen tatbikat, nefesleri kesti. Gerçeğini aratmayan tatbikatta itfaiye erlerinin performansı alkış aldı.

Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zerrin Fırat, Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Çetinkaya, Şube Müdürü Ali Doğru, bazı belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ertan Kalkanlı, "Savaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve topyekun savunmanın en önemli unsurlarından biri olan Sivil Savunma, ülkemizde her yıl 28 Şubat'ta düzenlenen etkinlikler ve yapılan tatbikatlarla kutlanmaktadır. Ülkemizin doğal afetler konusunda riskli bölgelerinin çokluğu göz önünde bulundurulursa, sivil savunmanın önemi de o denli artmaktadır. Ulusal varlığın sürdürülmesi için top yekun bir savaşın yada doğal afetlerin koşullarına barıştan itibaren hazırlanılması ulusal bir zorunluluktur. Karşılaşılacak bu gibi zor durumlarda ulusal ve bireysel varlığımızı sürdürebilmek için bilinçli, planlı ve nitelikli bir sivil savunma yapmalıyız. Önlemler ve etkinlikler bütünü olan sivil savunma, yalnız savaşta değil, barışta olabilecek deprem, yangın, su baskını, kaza gibi büyük felaketler için de gereklidir. Bu amaçla aile fertlerimizle evlerimizde, komşularımızla mahallemizde ve öğrencilerimizle okullarımızda oluşabilecek doğal afetlerde yapılması gerekenler, sık sık tatbikatlarla desteklenerek, toplum olarak daha dinamik bir yapıya kavuşmamız gerekmektedir. Son 15 yılda yaşanan doğal afetlerde, eğitim eksikliği ve bilinçsizlik sonucu yitirilen canlar, bunun en büyük göstergesidir. Devletimizin gücü, insanımızın desteğiyle daha anlamlı hale gelecek ve can ve mal kayıpları en aza indirilecektir" dedi.

Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi 12/B sınıfı öğrencisi Onur Acar'ın 'Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)' konulu konuşmasının ardından, Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni Abdurrahman Özturhan Sivil Savunmanın öneminden bahsetti.

ARKADAŞLARI ATLARKEN, GÖRÜNTÜLERİNİ ALDILAR

Konuşmaların ardından okul bahçesinde, İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin, olası felaket ve okulda çıkabilecek yangına karşı aldıkları önlemlerin gösterildiği tatbikat, ilgiyle izlendi. Okulda çıkabilecek bir yangında öğrencilerin itfaiye ekiplerinin açtığı hava yastığı ve brandalara atlayarak kurtarılma anını izleyen öğrencilerin, cep telefonu ile arkadaşlarını görüntülemesi dikkat çekti.

Tatbikatın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Sivil Savunma Haftası dolayısıyla güzel bir program icra edildi. Emeği gençlere teşekkür ediyorum. 2004 yılında İtfaiye Müdürlüğümüzün durumunu sizlerle paylaşmak istiyorum. 1952 model bir aracımız vardı. 5 dakikalık yolu 25-30 dakikada giderdi. Personelin yaş ortalaması da çok yüksekti. Eski Fen İşleri Müdürlüğü binamızın olduğu alanda eski bir binamız vardı. Belediyenin çeşitli birimlerindeki problemli personeller itfaiyeye gönderilirdi. Şimdi ise modern binada, genç, dinamik yüzlerce olaya anında müdahale eden bir ekibimiz var. İtfaiye Teşkilatımız geçen yıl bin 400 civarında olaya müdahale etmiş. İnegöl'de bir yılda binden fazla yangın oluyor. Keşke hiç olmazsa ve müdahale etmek zorunda kalmasak. İnegöl sanayi şehri. Yangın konusunda hepimiz dikkatli olmalıyız. İlk müdahale ile ilgili bilgi ve becerilerimiz olmalı" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

28 Şubat İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title