Haberler

Dörtçelik Çocuk Hastanesi Açıldı

Bursa'da Hayırsever İş Adamı Mustafa Dörtçelik Tarafından Kaba İnşaatı Yapılan 250 Yatak Kapasiteli Dörtçelik Çocuk Hastanesi Hizmete Girdi.

Bursa'da hayırsever iş adamı Mustafa Dörtçelik tarafından kaba inşaatı yapılan 250 yatak kapasiteli Dörtçelik Çocuk Hastanesi hizmete girdi.

Bursa'nın en büyük çocuk hastanesi hizmete açıldı. 1995 yılında hayırsever İş adamı Mustafa Dörtçelik tarafından yapımına başlanan ve 2005 yılında Sağlık Bakanlığı'na devredilerek tamamlanan Dörtçelik Çocuk Hastanesi toplam 37 milyon YTL'ye mal oldu. Merhum hayırsever iş adamı Mustafa Dörtçelik'in 12 milyon YTL bağışta bulunduğu hastane, Sağlık Bakanlığı ve İl Özel İdare tarafından aktarılan 25 milyon YTL'lik ödenek ile bu yıl tam donanımlı hale getirilerek tamamlandı.

34 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan hastane hakkında bilgi veren Bursa İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, "Türkiye'de çağdaş ve modern sağlık kuruluşlarına ihtiyacımız var. İşte bu özelliklere sahip hastane merhum iş adamı hayırsever Mustafa Dörtçelik'in önderliğin de başlanarak, bugün Bursamız'ın hizmetine sunuldu. 60 poliklinik oda sayısı bulunan hastanemizde şimdilik 32 polikliniğimiz hizmet verecek. 4 ameliyathane ve 250 yatak bulunan hastanemizde 24 yoğun bakım yatağı ile 22 kuvöz bulunmaktadır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise konuşmasında, "Bazıları laf üretir, bazıları da hizmet. Bu yapı hizmete en güzel örnektir. Hükümetimiz 4,5 yıldır sağlığı ön plana alarak çalışmıştır" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik de, Bursa'da yapılan sağlık yatırımları ve düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Şehrin batısında Dörtçelik Hastanesi'nin hizmete girdiğini belirten Çelik, Şevket Yılmaz Hastanesi'nin arkasında yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapımı için 18 milyon YTL ödeneğin çıktığını söyledi. Çelik, sağlık hizmetlerinin yeniden iktidar oldukları takdirde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bursa Valisi Nihat Canpolat da konuşmasında hastanenin yapılış sürecinde yaşananlara değinerek, zor bir iş başarıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri hastaneyi gezerek, Başhekim İsmail Özcan'dan bilgi aldı. Açılışa AK Parti Bursa milletvekili adayları yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile çok sayıda kurum amiri katıldı.

(EY-MŞ)

10.07.2007 15:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title