Haberler

Dört Mevsim Edebiyat" Dergisi İlgi Gördü

Turhal ilçesinde "Dört Mevsim Edebiyat" dergisinin ikinci sayısı çıktı.

Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dergiyi okuyan, düşünen ve yazan insanlara imkan sunmak amacıyla çıkardıklarını söyledi.

Derginin ikinci sayısını çıkardıklarını belirten Yıldız, "Yılın her mevsiminde bir sayı çıkarmayı düşünüyoruz. Kış sayısıyla başlamıştık, geçtiğimiz günlerde bahar sayısını çıkardık. İsminin bu yayın periyoduna uygun olduğunu düşündük. Dergiyi çıkarmamızın en büyük amaç, okuyan, düşünen ve yazan insanlara bir imkan sağlamaktı." diye konuştu.

Dergilerinin ilgi gördüğünü ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Söyleyecek sözü olanlara ortam hazırlamak, öğretmen ve öğrencilerimizin yazdığı eserleri gün yüzüne çıkarmak, yerel insan gücünü harekete geçirmek ve seslerini ulusal çapta duyurmalarına olanak sağlamak istedik. Bir diğer amacımız ise insanları okumaya, düşünmeye, araştırmaya ve yazmaya teşvik etmektir. İnsanımızı güzel eserlerle karşılaştırarak onlarda dil ve edebiyat zevkinin oluşmasını arzuluyoruz. Türkçenin doğru kullanılmasını sağlamak ve insanımızın kelime dağarcığını zenginleştirmek de en temel gayelerimizdendir."

Derginin yayın kurulunun Turhal'da görev yapan öğretmenlerden oluştuğunu anlatan Yıldız, "Belirli aralıklarla toplanan kurul, bize gelen yazıları değerlendiriyor. Dergiye son şeklini veriyor. Basımı yapılan dergi bize geliyor ve dağıtımı buradan yapılıyor. Maddi bir beklenti olmadan yaptığımız bu işin insanlarda yankı bulması en büyük hayalimiz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldız Turhal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title