Haberler

Dört İftar Çadırında 65 Bin Kişiye İftar Yemeği Dağıtıldı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin dört farklı noktasında kurduğu iftar çadırlarında 65 bin 250 kişiye sıcak yemek dağıttı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ramazan ayında toplumda paylaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak, yoksul ve dezavantajlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kentin en işleknoktalarında iftar çadırı açtı. Ramazan ayı boyunca Şeyh Sait Meydanı (Dağkapı Meydanı), Batıkent Meydanı, Ulu Camii ve Dicle Üniversitesi Hastanesi önü olmak üzere kentin dört farklı noktasına kurulan iftar çadırlarında, 65 bin 250 kişiye her gün üç çeşit sıcak yemek dağıtıldı.


Dicle Üniversitesi Hastanesi'nin bekleme salonunda ise, hastanede yatan hasta ve hasta yakınlarına iftarla birlikte sahur yemeği de verildi. Bir ay süre ile 5 bin 800 kişi sahur yemeğinden faydalandı. Yurttaşlara sağlıklı yiyeceklerin ulaşması için Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Birimi ekipleri de, bir ay boyunca her gün iftar çadırları için hazırlanan yemekleri yerinde denetledi.


14 Bin 500 Kişiye Meyan Kökü Şerbeti Dağıtıldı


Diyarbakır'da yaz aylarında sıkça tüketilen ve halk arasında Ava Susê (Meyan Kökü) olarak bilinen şerbet, Ramazan ayı boyunca her gün iki camii önünde teravih namazı öncesinde yurttaşlara ikram edildi. Dört ayrı merkez ilçede her gün 500 kişiye, Ramazan ayı boyunca da 58 adet camii önünde 14 bin 500 kişiye Meyan Kökü şerbeti dağıtıldı.


Vatandaşlar Belediyeye Teşekkür Etti

Vatandaşlar belediyenin hizmetinden memnun. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın Dicle Üniversitesi'nde dağıttığı sahur ve iftar yemeğinden yararlanan hasta yakını Mehmet Yıldız, bir aydır hastanede yakınının yanında refakatçi olduğunu söyledi. Diyarbakır'a 50 kilometre uzaklıkta ikamet ettiğini, Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar yemeğini belediyenin dağıttığı yemeklerden sağladığını dile getiren Yıldız, hizmetten dolayı belediyeye teşekkür etti. Hasta yakınlarının durumlarının diğer vatandaşlardan farklı olduğunun altını çizen Yıldız, "Buraya her gün yüzlerce insan geliyor. Diyarbakır dışından da birçok kişi bu hastaneden faydalanıyor" dedi. Belediyenin hasta yakınlarını göz önünde bulundurarak Dicle Üniversitesi'nde sahur yemeği de dağıttığını vurgulayan Yıldız, yemek dağıtımında herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını ve yemeklerin saatinde dağıtıldığını kaydetti.

'Bu Hayatta En Büyük İyiliklerden Biridir'

Hasta yakını Kıymet Gürbüz ise, Diyarbakır dışında Şırnak, Mardin, Batman, Cizre ve diğer ilçelerden birçok kişinin hastaneye geldiğini, hasta yakınlarının genelde uygun bir yere yataklarını sererek hastane çevresinde kaldığını ifade etti. Hastanede kalma koşullarının oldukça zor olduğunu, bunun Ramazan ayı ile birlikte iyice zorlaştığını vurgulayan Yıldız, "Belediyemizin tüm bu koşullarımızı göz önünde tutması oldukça önemlidir. Bu hayatta en büyük iyiliklerden biridir. Bu durumdan dolayı bizler de oldukça memnunuz. Birçok insan ekmeğe ve yemeğe ulaşamıyor. Burada belediyenin sağladığı imkânlar sonucu yemek de su da var" diye konuştu. Gürbüz, kent merkezi, çevre il ve ilçelerden gelen yurttaşların belediyenin Ramazan ayı dolayısıyla sağladığı imkânlardan dolayı herhangi bir sorun yaşamadığına dikkat çekti.

'Allah Belediyemize Zeval Vermesin'

Beyin kanaması geçiren kardeşine refakat eden Mehmet Filiz (64) da, belediyenin hastanede, hasta yakınlarını düşünerek iftar ve sahur yemeğini dağıtmasının çok değerli bir hizmet olduğunu vurgulayarak, "Birçok insan zor koşullarda burada kalıyor. Birçok kişi fakir ve parası yok. İşte bu insanların sahur ve iftar yemeğinden faydalanması güzel bir olaydır. Bundan dolayı Allah belediyemize zeval vermesin" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Mehmet Yıldız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title