Haberler

Dört Büyükler Yatırımcılarına Borsada Kaybettirdi

Güncelleme:

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri, 2017-2018 sezonunda Süper Ligi ilk beşte tamamlamalarına karşın borsada yatırımcılarına kaybettirdi.

11 Ağustos 2017'de başlayıp 20 Mayıs 2018'de sona eren 2017-2018 sezonun da spor endeksi yüzde 28,8 değer kaybetti. Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri, 2017-2018 sezonunda Süper Ligi ilk beşte tamamlamalarına karşın borsada yatırımcılarına kaybettirdi.

EN AZ KAYBETTİREN FENERBAHÇE OLDU

Sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe Futbol AŞ söz konusu dönemde yüzde 8,1 ile yatırımcısına en az kaybettiren spor şirketi oldu. Analistler, Fenerbahçe'nin 2017-2018 sezonunda Avrupa kupalarına erken veda ettiğini anımsatarak, bunun da pay piyasalarında satış baskısını artırdığını dile getirdi.

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ ise 2017-2018 sezonunda yüzde 8,7 ile yatırımcısına Fenerbançe'den sonra en az kaybettiren ikinci spor şirketi oldu.

GALATASARAY SAHADAKİ BAŞARISINI BORSAYA TAŞIYAMADI

Galatasaray, yeşil sahalarda başarılı sonuçlar alarak Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlamasına karşın bu başarısını borsaya yansıtamadı.

Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımını tamamlamasıyla bu yılın ilk çeyreğinde yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi olmuştu.

Galatasaray Sportif AŞ, 108 milyon TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 432 milyon TL bedelli artırılarak 540 milyon TL'ye artırılması işlemlerini mart ayı içinde tamamlamıştı. Gerçekleştirdiği sermaye artırımında 432 milyon TL sermayeyi temsil eden paylar karşılığında, toplam 163,8 milyon lira nakit girişi sağlamıştı. Galatasaray'ın, sermaye artırımından elde ettiği toplam brüt fon ise 433,9 milyon lira olmuştu.

Analistler,Galatasaray'ın yeşil sahalarda aldığı başarılı sonuçlar ve bedelli sermaye artırımını tamamlamasına karşın 2017'de başlayıp 20 Mayıs 2018'de sona eren 2017-2018 sezonunda yatırımcısına kaybettirdiğini belirtti.

BEŞİKTAŞ'IN HİSSELERİ YÜZDE 51,1 AZALDI

Süper Ligi dördüncü sırada tamamlan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisseleri ise bu dönemde yüzde 51,1 azaldı. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısıyla birlikte 2017 yılında yatırımcısına tek kazandıran spor şirketi olmasına karşın yıl başından bu yana hisselerindeki satış baskısıyla 2017-2018 sezonunu kapsayan dönemde borsada kaybettirdi.

Süper Ligi beşinci sırada bitiren Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ'nin hisseleri ise söz konusu dönemde yüzde 52,2 değer kaybetti. Trabzonspor böylece söz konusu dönemde yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu.

EN FAZLA PİYASA DEĞERİNE GALATASARAY SAHİP

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine Galatasaray sahip. Galatasaray, 2017-2018 sezonunu 1 milyar 123 milyon 200 bin lira piyasa değeriyle tamamladı. Galasatasaray'ı 995 milyon 280 bin lira piyasa değeriyle Fenerbahçe, 564 milyon lira piyasa değeriyle Beşiktaş ve 139 milyon lira piyasa değeriyle Trabzonspor izledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

kral ALEX:

dört büyüklermii bursayı katsan anlarımda trabzon kımmm

1
3
yanıtYanıtla
CASPER:

cahilll

yanıt0
yanıt0
ASABİ:

on altı senedir yapmadınız seçim zamanı geldi herkes bol keseden vaat ediyor millet bunlara inanmayın alayı yalancı

1
0
yanıtYanıtla
Herzaman Bordomavi:

Kusura bakmayın da Bursasporunuzun nasıl ve de kimin sayesinde ömründe bir defaya mahsus şampiyon olduğunu düşünseniz iyi edersiniz. Ayrıca diğer bir yorumda kalite diye bahsettikleri takımlara sahaları dar eden ve alnının teriyle şampiyonlukları kazanan Trabzonspora iş olsun diye içine sindiremiyenlere de selam olsun. Masa başında ekin tarlalarını eken şampiyoluklara gülüyorum doğrusu. Büyük takım olarak bununlada gurur duyuyorsunuz. yazık hem de çok yazık. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title