Haberler

Dört ayağını bağlayıp denize attılar

Güncelleme:

Dört ayağını bağlayıp denize attılarBURSA - Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4 bacağı bağlanarak, denize atılan bir yavru köpek ölüsünün görenleri hayrete düşürdü.

Dört ayağını bağlayıp denize attılar

BURSA - Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4 bacağı bağlanarak, denize atılan bir yavru köpek ölüsünün görenleri hayrete düşürdü. Yaşanan vahşet hayvanseverlerin ve bölgedeki vatandaşların tepkisini çekti.

Gemlik'te geçen hafta perşembe günü bir evin bahçesine girdiği için kafasından darbe alarak öldürülen kedinin ardından ayakları bağlanmış köpek yavrusunun da ölüsü karaya vurdu. Pazar sabahı sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından bulunan yavru köpeği görenler yetkililere haber verildi. Olay yerine gelen ekipler şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlatırken, kısa adı BUHAYDER olan Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği Derneği savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayın duyulmasının ardından inceleme ve basın açıklaması yapmak için Kumsaz Sahiline giden Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği üyeleri başka bir olaya tanık oldu. Aynı yerde bir köpek ölüsünün daha bacakları bağlı şekilde denizden karaya vurduğunun haberini aldı.

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği yönetimi ve üyeleri, Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, BUHAYDER Başkan Yardımcısı Şükrü Yaşar, "Derneğimize bu aralar çok sık gelen ihbarlardan bir tanesi daha geldi. Bir kedi yavrusu başına sert bir cisimler vurularak öldürüldü. Bunun üzerine kısa bir süre önce arkadaşlarımızla bir araya gelerek basın açıklaması yapmak için olay yerine gittik. Pazar günü karşılaştığımız manzara bizi daha da fazla üzdü. Aynı yerde bir köpeğimizin de aynı yerde bacakları bağlanarak denize atıldığını ve boğularak öldürüldüğünü gördük. 3 gün arayla iki vahşet yaşandı. Artık bu vahşetlerin son bulmasını istiyoruz. Hayvanları gerçekten koruyan yasaların çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Gemlik 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title