Haberler

Döner Sermaye Maaşları 8'e Katladı

Güncelleme:

Doktorlar İçin "Tam Gün" Tartışmaları Sürerken, Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastanelerdeki Personelin Döner Sermayeden Aldıkları Paralar, Maaşları Kat Kat Aştı.

Doktorlar için "tam gün" tartışmaları sürerken, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerdeki personelin döner sermayeden aldıkları paralar, maaşları kat kat aştı.

Devletin resmi verileri, mayıs ayında sağlık personeline döner sermayeden verilen paranın, çalışanların aylık maaşlarının 8 katına kadar ulaştığını ortaya koydu.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, 2008 yılı içinde Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerindeki personele döner sermayeden 2 milyar 930 milyon lira ödemede bulunuldu. Söz konusu rakam, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyar 320 milyon lira olarak gerçekleşti.

Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personeli de, geçen yıl 626 milyon lira, bu yılın ocak-mayıs döneminde ise 309 milyon lira döner sermaye katkı payı aldı.

Diğer kuruluşların döner sermayelerinden de, ilgili kurum personeline geçen yıl 80 milyon lira, bu yılın 5 ayında ise 75 milyon lira ödeme yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title