Haberler

Washington Eksi 29 Derece Soğukla Savaşıyor

Güncelleme:

Kutup girdabından kaynaklanan dondurucu soğukların etkisi altında bulunan ABD'de, başkent Washington'da hava sıcaklığı eksi 29 dereceye kadar düştü.

Kutup girdabından kaynaklanan dondurucu soğukların etkisi altında bulunan ABD'de, başkent Washington'da rüzgarın da etkisiyle hissedilen hava sıcaklığı eksi 29 dereceye kadar düştü.

Soğuk hava rekorlarını alt üst eden Kutup girdabından kaynaklanan soğuklar, ABD'de şu ana kadar 15'ten fazla kişinin ölümüne neden oldu. Ülke genelinde yaklaşık 187 milyon kişiyi etkileyen soğuk hava sisteminin hayatı olumsuzlaştırdığı yerlerden biri de başkent Washington.

Başkentte sabah saatlerinde hava sıcaklığı eksi 14 derece olarak ölçüldü. Rüzgarın da etkisiyle hissedilen sıcaklık eksi 29 dereceye kadar gerilerken, şehirde en son 1996'da bu kadar şiddetli soğuklar yaşandı.

Washington'da bazı okullar sabah saatlerinde gecikmeli de olsa eğitimlerine devam ederken, Fairfax, Loudoun, Prince Willam, Alexandria, Arlington gibi başkente yakın olan yerleşim birimlerinde bugün okullarda eğitime ara verildi. Şehirdeki Potomac nehri ise kısmen dondu.

Washington caddelerinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Amerikalılardan David Baker, bu kadar şiddetli soğuğu daha önce başkentte hissetmediklerini söyledi. Baker, "Sokakta yürürken yüzünüze sanki iğnelerin saplandığını hissediyorsunuz, bu kadar soğuk olduğuna inanamıyorum. Potomac nehrinin böyle donduğunu daha önce görmemiştim" dedi.

Dışarıda çalışmadığı için mutlu olduğunu belirten Kerry Solis ise hissedilen sıcaklığın termometredeki rakama göre daha düşük olduğuna dikkat çekti. Solis, "Hava oldukça soğuk ve ben dışarıda, soğuk havada çalışmadığım için mutluyum. Bugün dışarıda çalışmak zorunda olanlar için üzülüyorum" diye konuştu.

Virginia'dan başkente çalışmaya gelen John Yost da şehirde sıcaklığın genellikle daha ılıman olduğunu, ancak bu kışın oldukça sert geçtiğini kaydetti.

Başkentte hava sıcaklığının hafta sonu yükseleceği tahmin ediliyor.

-yapılan röportajlar

-donan nehir görüntüsü

-hava sıcaklığını gösteren termometrenin görüntüsü

Kaynak: AA / Güncel

Washington Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title